Nova Applova ura bi merila vročino in spremljala plodnost

Apple Watch Series 8 naj bi bila pri uporabniku zmožna izmeriti vročino, poročajo ameriški tehnološki mediji.
Fotografija: Poročila in namigi o zaznavanju temperature so se začeli pojavljati šele pred kratkim, zato dejanske zmogljivosti Appla, da spremlja menstruacijski cikel, ostajajo neznanka. FOTO: Thomas Peter/File Photo
Odpri galerijo
Poročila in namigi o zaznavanju temperature so se začeli pojavljati šele pred kratkim, zato dejanske zmogljivosti Appla, da spremlja menstruacijski cikel, ostajajo neznanka. FOTO: Thomas Peter/File Photo

Novinar medijske hiše Bloomberg Mark Gurman, ki spremlja razvoj naprav Appla, je pregledal komponente in zmogljivosti prihajajoče ure tega kalifornijskega tehnološkega velikana, in pri tem ugotovil, da bo Apple Watch Series 8 verjetno zmožna izmeriti telesno temperaturo, senzorji pa bodo lahko izmerili tudi povišano telesno temperaturo. Namesto običajnih podatkov o temperaturi, Gurman verjame, da bo ura zaznavala temperaturne skoke, v tem smislu pa bo lahko opozarjala na spremembe oziroma, uporabnika napotila k obisku zdravnika.

image_alt
Apple je predstavil cel kup novosti; nekateri uporabniki razočarani

Pri Bloombergu pišejo, da mora senzor še prestati notranji test, če mu to uspe, bo Apple opisano funkcijo vpeljal že v Watch Series 8, ob tem pa omenjajo, da se novost merjenja temperature lahko, po opravljenih testih, pričakuje tudi pri pametni uri, ki naj bi jo Apple oblikoval za ekstremne športe. O slednji se sicer za zdaj še ne ve veliko.

Senzor verjetno še letos

Ugibanja glede novega senzorja za merjenje telesne temperature so prisotne že vsaj eno leto, spominja ameriški tehnološki medij The Verge. Gurman je senzor omenjal že junija lani, nato pa na napoved spomnil še januarja letos. Aprila je omenil, da lahko senzor za merjenje telesne temperature pričakujemo že v tem letu. Tudi analitik dobavnih verig Ming-Chi Kuo verjame, da bo senzor luč sveta ugledal še letos.

Pretekla poročanja Marka Gurmana in The Wall Street Journal namigujejo, da bi senzor za merjenje telesne temperature lahko uporabili tudi za sledenje plodnosti. Kot pojasnjujejo, bi sprememba telesne temperature lahko pomagala pri določanju časovnih okenj, kdaj so največje možnosti, da oseba zanosi, obenem bi lahko napovedovali tudi začetek menstruacije.

Prvo generacijo pametnih ur je Apple predstavil leta 2015, izid osme generacije je napovedan za letos. FOTO: Josh Edelson/Afp
Prvo generacijo pametnih ur je Apple predstavil leta 2015, izid osme generacije je napovedan za letos. FOTO: Josh Edelson/Afp

Gurman je o zaznavanju temperature začel poročati šele pred kratkim, zato dejanske zmogljivosti Appla, da spremlja menstruacijski cikel, ostajajo neznanka in pravzaprav niti ne vemo vseh omejitev pri izvedbi takšne funkcije ure.

Procesor ostaja enak

Razen omenjenega senzorja, večjih sprememb glede komponent pri novi Applovi uri ne gre pričakovati, kvečjemu obstaja možnost nadgradnje zaslona za naprave višjega cenovnega razreda. Mark Gurman, je prejšnji teden napovedal, da bo procesor pri Series 8 najverjetneje enako zmogljiv kot pri prejšnjih S6 in S7, nadgradnje pa verjetno ne bomo videli pred letom 2023.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.