NLB financira Petrolov posel desetletja na Hrvaškem

Petrol je od nekdanjega generala Ivana Čermaka kupil verigo bencinskih črpalk Crodux.
Fotografija: Petrol, ki ga vodi Nada Drobne Popović, je od nekdanjega generala Ivana Čermaka kupil verigo bencinskih črpalk Crodux.  Foto: Petrol
Odpri galerijo
Petrol, ki ga vodi Nada Drobne Popović, je od nekdanjega generala Ivana Čermaka kupil verigo bencinskih črpalk Crodux.  Foto: Petrol

Petrol, ki ga vodi Nada Drobne Popović, je od nekdanjega generala Ivana Čermaka kupil verigo bencinskih črpalk Crodux. Posel je vreden 191,7 milijona evrov, so sporočili iz Petrola. Hkrati bo Petrol prevzel tudi neto finančni dolg hrvaškega ponudnika bencinskih servisov do bank v višini 19,2 milijona evrov.
image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Posel je finančno podprla NLB, ki je organizirala sindicirano posojilo v višini 200 milijonov evrov. Mednarodno sindicirano posojilo so organizirali skupaj s Privredno Banko Zagreb d.d., v okviru sindikata bank pa so sodelovale še Banka Intesa Sanpaolo d.d., UniCredit Banka Slovenija d.d., SID banka, d.d., Ljubljana in SKB banka d.d., Ljubljana.
image_alt
Kriza z dobavo goriva kratkotrajna, vojska ostaja v pripravljenosti

»NLB ostaja zanesljiv partner slovenskemu gospodarstvu tako doma kot pri širitvi njihovih dejavnosti na mednarodne trge. Svojim strankam zagotavljamo dolgoročne vire financiranja in jim svetujemo, kako jih ustrezno strukturirati. Na ta način podpiramo ključne projekte, ki so pomembni za razvoj Slovenije, pa tudi celotne regije,« je ob zaključku postopka dejal Andrej Lasič, pomočnik uprave NLB za korporativno in investicijsko bančništvo.
image_alt
Kitajski avtomobili bodo zavzeli svetovne ceste

»Ponosni smo, da smo z ekipo in v sodelovanju s tujo partnersko banko posel uspešno sklenili in tako poglobili dolgoletno sodelovanje s skupino Petrol, ki bo pomembno povečala prisotnost slovenskega gospodarstva na trgih Jugovzhodne Evrope,« je dodal. Prevzem družbe Crodux Derivati Dva je največja transakcija družbe Petrol v zadnjih 10 letih. Z njim bo skupina Petrol na Hrvaškem pridobila 93 bencinskih servisov.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: