New Yorku se obeta še milijardna Googlova naložba

Nov kampus naj bi zaživel leta 2020 in bo znan kot Google Hudson Square. Googlovo starševsko podjetje Alphabet trenutno v New Yorku že zaposluje 7000 ljudi.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

New Yorku se obeta nova milijardna investicija tehnološkega velikana. Nekaj tednov potem, ko je načrte o vzpostavitvi drugega sedeža v velikem jabolku razkril Amazon, je Googlovo starševsko podjetje Alphabet razrilo, da načrtuje milijardo dolarjev vreden kampus v bližini reke Hudson. Google trenutno v New Yorku zaposluje 7000 ljudi.

Glavna finančna direktorica Alphabeta in Googla Ruth Porat je pojasnila, da nameravajo v četrti West Village na Manhattnu najeti večjo poslovno stavbo, ki bo središče kampusa. Ta se bo sicer razprostiral na okoli 160.000 kvadratnih metrih površine.

Nov kampus naj bi zaživel leta 2020 in bo znan kot Google Hudson Square. »V New Yorku je še naprej širok nabor različnih talentov. To nas je leta 2000 pripeljalo v mesto in to nas tu tudi zadržuje,« je dejala Poratova.

Alphabet trenutno v New Yorku zaposluje 7000 ljudi. Poratova je pojasnila, da so naložbe podjetja v New Yorku velik del njihovih prizadevanj za rast in ustvarjanje delovnih mest v ZDA. Nova naložba bo stala v bližini reke Hudson.

Tehnološki giganti z gigantskimi investicijami

Prejšnji mesec je načrte o novi naložbi v New Yorku razkril Amazon, ki namerava drugi sedež družbe razdeliti na dva dela, in sicer v soseski Long Island City v newyorški četrti Queens in predel Crystal City v Arlingtonu nedaleč od Washingtona.

Večjo naložbo je prejšnji teden razkril tudi Apple, ki je v luči širitve napovedal gradnjo milijardo dolarjev vrednega kampusa v Teksasu.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: