Domov Trendi 14. November 2018.

New York in Virginija navdušena nad Amazonovo odločitvijo

© AP Pictures

Ameriški spletni trgovec Amazon je tudi uradno napovedal, da bo svoj »drugi sedež« razdelil na dva dela - med mesto New York in ameriško zvezno državo Virginija nedaleč od Washingtona. V obeh lokacijah so nad odločitvijo navdušeni in se veselijo obljubljenih dobro plačanih delovnih mest.

»Ti dve lokaciji nam bosta omogočili pritegniti najboljše talente na svetu, ki nam bodo pomagali z inovacijami za stranke za prihodnost,« je v izjavi poudaril glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

Amazon se je sicer o lokaciji odločal več mesecev, boj med mesti za predvidenih 50.000 delovnih mest pa je bil zelo oster.

Nazadnje je spletni trgovec izbral sosesko Long Island City v newyorški četrti Queens in predel Crystal City v Arlingtonu nedaleč od Washingtona. Novi lokaciji bosta imeli enak status kot Amazonov sedež v Seattlu.

Zadovoljstvo in finančne spodbude

Mesto New York bo sicer Amazonu za 25.000 delovnih mest v prihodnjem desetletju namenilo nekaj več kot 1,5 milijarde dolarjev spodbud. »To je ogromen korak na naši poti k gradnji gospodarstva v mestu New York, ki prinaša koristi za vse. Navdušeni smo, da je Amazon za nov sedež izbral mesto New York,« je poudaril župan Bill de Blasio. »Prebivalci New Yorka bodo dobili na deset tisoče novih, dobro plačanih delovnih mest, Amazon pa bo dobil najboljše talente na svetu,« je prepričan.

Za podobno število delovnih mest bo medtem Virginia zagotovila 550 milijonov dolarjev spodbud v naslednjih 12 letih. Če bo Amazon izpolnil obljube, bo Arlington dodal še 23 milijonov dolarjev. »To je velika zmaga za Virginijo,« je menil tamkajšnji guverner Ralph Northam.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.