Nekdanji Neverland s popustom v roke ameriškemu milijarderju

Posestvo Neverland pokojnega kralja popa Michaela Jacksona v Kaliforniji je kupil ameriški milijarder Ron Burkle. Po neuradnih navedbah naj bi posestvo kupil po znižani ceni okoli 22 milijonov ameriških dolarjev.
Fotografija: Posestvo Neverland. FOTO: Jason Kirk / AFP
Odpri galerijo
Posestvo Neverland. FOTO: Jason Kirk / AFP

Posestvo je Michael Jackson oblikoval kot pravljični zabaviščni park z otroško železnico, panoramskim kolesom in živalskim vrtom. Tam je spisal številne glasbene hite, a je v zadnjem obdobju njegovega življenja prišlo na slab glas zaradi obtožb o domnevnem spolnem nadlegovanju otrok. Po smrti zvezdnika leta 2009 so ga preimenovali v Sycamore Valley Ranch.

Poslovnež Ron Burkle s sedežem v Montani in številnimi vlaganji v nepremičnine na različnih področjih, od trgovskih centrov do zabaviščne industrije, je kupil posestvo kot investicijsko priložnost, piše STA, ki se sklicuje na francosko tiskovno agencijo AFP.

FOTO: AFP
FOTO: AFP
Po pisanju časnika Wall Street Journal je bila cena 22 milijonov dolarjev, medtem ko je bil ranč v letu 2015 ponujen na trgu za 100 milijonov dolarjev. Lani se je posestvo prodajalo za 31 milijonov dolarjev, a še vedno ni bilo kupcev, zato ga je prodajalec umaknil iz prodaje.

Burkle se je v zadnjem času večkrat mudil v teh krajih. Zanimal naj bi se za sosednjo nepremičnino, da bi tam postavil novo podružnico svoje mreže zasebnih klubov Soho House. A ko je opazil ranč, je poklical lastnika in se dogovoril za nakup, je povedal njegov predstavnik.

Michael Jackson je kupil posestvo v 80. letih prejšnjega stoletja in zanj plačal domnevno 19,5 milijona dolarjev. Leto pred smrtjo ga je zaradi globoke zadolženosti prodal skladu Thomas Barrack Jr.'s Colony Capital za 22,5 milijona dolarjev.


Burkle je z glasbenikom sodeloval kot svetovalec pri različnih poslih. Med drugim naj bi mu pomagal pri reševanju dolgov, ki si jih je Michael Jackson nakopal zaradi svojega razkošnega življenja.

Posestvo v velikosti 1100 hektarjev se nahaja 65 kilometrov od Santa Barbare in med drugim zajema glavno hišo s šestimi spalnicami, tri hiše za goste, jezero s slapom, teniška igrišča, hleve in druge namestitve za živali.

FOTO: REUTERS/Eric Gaillard
FOTO: REUTERS/Eric Gaillard
V začetku lanskega leta so na ameriškem festivalu Sundance in nato še na televiziji HBO predvajali dokumentarec Leaving Neverland s pričevanji dveh domnevnih žrtev spolnih zlorab s strani Michaela Jacksona, ki je močno razdelil javnost, radijske postaje pa so umikale njegovo glasbo s programa.

Sicer pa so mediji v zadnjih letih njegovega življenja poročali predvsem o njegovih finančnih težavah, ki naj bi bile posledica številnih tožb, ki so se zgrnile na zvezdnika. Sam je vse obtožbe zanikal.

Kralj popa je umrl pri svojih 50 letih zaradi odpovedi srca, ki je bila posledica prevelikega odmerka zdravil. Za vedno se je v zgodovino glasbe zapisal z uspešnicami, kot so Thriller, Smooth Criminal, Bad, Black or White, They Don't Really Care About Us in You Are Not Alone.

Več iz rubrike