Elon Musk napovedal novo biografijo

Elon Musk je naznanil, da se o njem piše nova biografija. Kdaj bo knjiga izšla, ni izdal, napisal pa naj bi jo biograf Steva Jobsa.
Fotografija: Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
Odpri galerijo
Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Elon Musk je nedavno na svojem Twitter profilu objavil, da se o njem piše knjiga. Kdaj bo izšla, ni povedal, napisal pa naj bi jo Walter Isaacson, ki je napisal tudi biografijo Steva Jobsa.
image_alt
Elon Musk ponovno podira rekorde

»Če vas zanima Tesla, Space X ali pa na splošno moja doživetja, Walter Isaacson piše biografijo,« je zapisal Musk na socialnem omrežju. V naslednjih objavah je dodal, da mu je še posebej všeč Isaacsonova biografija o Benjaminu Franklinu.

Zahteval naj bi mesto direktorja


Musk je sicer že večkrat izjavil, da bo verjetno enkrat napisal avtobiografijo. Razlog se verjetno skriva v njegovem razočaranju nad nekaterimi knjigami, ki so bile pred kratkim napisane o njem. Ena izmed njih je bila izdana v začetku tega meseca, nastala pa je izpod peresa novinarja Wall Street Journala Tima Higginsa.

Knjiga z naslovom »Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century« vsebuje nekaj sočnih anekdot, ki so zbodle Muska. Še posebej ga je zmotila zgodba o tem, da naj bi nekoč Musk zahteval direktorski stolček v močnem tehnološkem podjetju Apple, potem, ko se je proizvajalec iPhona na Teslo obrnil po nasvet. Tako Musk kot izvršni direktor Appla Tim Cook sta zgodbo zanikala.
image_alt
Elon Musk: Uspeh zna tudi boleti

Musk privlačen za bralce


Poznavalci so prepričani, da z Isaacsonom Musk ne bo zgrešil. Biografija Steva Jobsa je bila napisana s pravo mero spoštovanja, hkrati pa nudi podroben in čustven vpogled v življenje nekdaj prvega moža Appla, še dodajajo.

Muska ni prepričala samo knjiga o Jobsu, ampak tudi biografija o Albertu Einsteinu in Nobelovi nagrajenki Jennifer Doudna. Isaacson je bil tudi urednik Time Magazina, direktor Inštituta Aspen in predsednik medijske hiše CNN.
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS

Isaacson se na prošnjo za komentar ni odzval, poročajo tuji mediji. Prav tako se na vprašanje, če so povezani z Muskovo biografijo, ni odzvala založniška hiša Simon & Schuster, ki je izdala večina Isaacsonovih knjig.
image_alt
Elon Musk opozarja na kolaps civilizacije

Ni dvoma, da je Musk zanimiv material za pisanje knjig. Nekateri pisatelji so že dobili idejo, da bi lahko vse njegove tvite strnili v knjigo in tako bralcem ponudili zanimivo in predvsem humorno branje.

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: