Elon Musk napovedal novo biografijo

Elon Musk je naznanil, da se o njem piše nova biografija. Kdaj bo knjiga izšla, ni izdal, napisal pa naj bi jo biograf Steva Jobsa.
Fotografija: Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
Odpri galerijo
Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Elon Musk je nedavno na svojem Twitter profilu objavil, da se o njem piše knjiga. Kdaj bo izšla, ni povedal, napisal pa naj bi jo Walter Isaacson, ki je napisal tudi biografijo Steva Jobsa.
image_alt
Elon Musk ponovno podira rekorde

»Če vas zanima Tesla, Space X ali pa na splošno moja doživetja, Walter Isaacson piše biografijo,« je zapisal Musk na socialnem omrežju. V naslednjih objavah je dodal, da mu je še posebej všeč Isaacsonova biografija o Benjaminu Franklinu.

Zahteval naj bi mesto direktorja


Musk je sicer že večkrat izjavil, da bo verjetno enkrat napisal avtobiografijo. Razlog se verjetno skriva v njegovem razočaranju nad nekaterimi knjigami, ki so bile pred kratkim napisane o njem. Ena izmed njih je bila izdana v začetku tega meseca, nastala pa je izpod peresa novinarja Wall Street Journala Tima Higginsa.

Knjiga z naslovom »Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century« vsebuje nekaj sočnih anekdot, ki so zbodle Muska. Še posebej ga je zmotila zgodba o tem, da naj bi nekoč Musk zahteval direktorski stolček v močnem tehnološkem podjetju Apple, potem, ko se je proizvajalec iPhona na Teslo obrnil po nasvet. Tako Musk kot izvršni direktor Appla Tim Cook sta zgodbo zanikala.
image_alt
Elon Musk: Uspeh zna tudi boleti

Musk privlačen za bralce


Poznavalci so prepričani, da z Isaacsonom Musk ne bo zgrešil. Biografija Steva Jobsa je bila napisana s pravo mero spoštovanja, hkrati pa nudi podroben in čustven vpogled v življenje nekdaj prvega moža Appla, še dodajajo.

Muska ni prepričala samo knjiga o Jobsu, ampak tudi biografija o Albertu Einsteinu in Nobelovi nagrajenki Jennifer Doudna. Isaacson je bil tudi urednik Time Magazina, direktor Inštituta Aspen in predsednik medijske hiše CNN.
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS

Isaacson se na prošnjo za komentar ni odzval, poročajo tuji mediji. Prav tako se na vprašanje, če so povezani z Muskovo biografijo, ni odzvala založniška hiša Simon & Schuster, ki je izdala večina Isaacsonovih knjig.
image_alt
Elon Musk opozarja na kolaps civilizacije

Ni dvoma, da je Musk zanimiv material za pisanje knjig. Nekateri pisatelji so že dobili idejo, da bi lahko vse njegove tvite strnili v knjigo in tako bralcem ponudili zanimivo in predvsem humorno branje.

Več iz rubrike