Elon Musk napovedal novo biografijo

Elon Musk je naznanil, da se o njem piše nova biografija. Kdaj bo knjiga izšla, ni izdal, napisal pa naj bi jo biograf Steva Jobsa.
Fotografija: Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
Odpri galerijo
Musk naznanil da prihaja nova biografija. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Elon Musk je nedavno na svojem Twitter profilu objavil, da se o njem piše knjiga. Kdaj bo izšla, ni povedal, napisal pa naj bi jo Walter Isaacson, ki je napisal tudi biografijo Steva Jobsa.
image_alt
Elon Musk ponovno podira rekorde

»Če vas zanima Tesla, Space X ali pa na splošno moja doživetja, Walter Isaacson piše biografijo,« je zapisal Musk na socialnem omrežju. V naslednjih objavah je dodal, da mu je še posebej všeč Isaacsonova biografija o Benjaminu Franklinu.

Zahteval naj bi mesto direktorja


Musk je sicer že večkrat izjavil, da bo verjetno enkrat napisal avtobiografijo. Razlog se verjetno skriva v njegovem razočaranju nad nekaterimi knjigami, ki so bile pred kratkim napisane o njem. Ena izmed njih je bila izdana v začetku tega meseca, nastala pa je izpod peresa novinarja Wall Street Journala Tima Higginsa.

Knjiga z naslovom »Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century« vsebuje nekaj sočnih anekdot, ki so zbodle Muska. Še posebej ga je zmotila zgodba o tem, da naj bi nekoč Musk zahteval direktorski stolček v močnem tehnološkem podjetju Apple, potem, ko se je proizvajalec iPhona na Teslo obrnil po nasvet. Tako Musk kot izvršni direktor Appla Tim Cook sta zgodbo zanikala.
image_alt
Elon Musk: Uspeh zna tudi boleti

Musk privlačen za bralce


Poznavalci so prepričani, da z Isaacsonom Musk ne bo zgrešil. Biografija Steva Jobsa je bila napisana s pravo mero spoštovanja, hkrati pa nudi podroben in čustven vpogled v življenje nekdaj prvega moža Appla, še dodajajo.

Muska ni prepričala samo knjiga o Jobsu, ampak tudi biografija o Albertu Einsteinu in Nobelovi nagrajenki Jennifer Doudna. Isaacson je bil tudi urednik Time Magazina, direktor Inštituta Aspen in predsednik medijske hiše CNN.
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS
Biografijo o Musku naj bi napisal Walter Isaacson. Foto: Fred Prouser/REUTERS

Isaacson se na prošnjo za komentar ni odzval, poročajo tuji mediji. Prav tako se na vprašanje, če so povezani z Muskovo biografijo, ni odzvala založniška hiša Simon & Schuster, ki je izdala večina Isaacsonovih knjig.
image_alt
Elon Musk opozarja na kolaps civilizacije

Ni dvoma, da je Musk zanimiv material za pisanje knjig. Nekateri pisatelji so že dobili idejo, da bi lahko vse njegove tvite strnili v knjigo in tako bralcem ponudili zanimivo in predvsem humorno branje.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.