Naprodaj čudovit zasebni otok na Bahamih

Little Ragged, znan tudi kot St. Andrews, je največji zasebni otok, ki je trenutno v prodaji na Bahamih.
Fotografija: FOTO: Concierge Auctions
Odpri galerijo
FOTO: Concierge Auctions

Kaj je boljšega kot imeti svoje luksuzno letovišče na Bahamih?
 
Mali otok, znan tudi kot St. Andrews, je največji zasebni otok, ki se trenutno prodaja v karibskem raju.
 
Govorimo o 730 hektarjih valovitih gozdnatih gričev in nedotaknjenih 'belih' plaž, obkroženih s toplo modrim oceanom.
 
Ta osamljena čudežna dežela je s preostalim svetom povezana le z 10-minutno vožnjo s čolnom do bližnjega Ragged Islanda, kjer je na voljo zasebno letališče. Možen je seveda tudi dostop z ladjo oziroma jahto.
FOTO: Concierge Auctions
FOTO: Concierge Auctions

 
Otok krasijo sladkovodni ribniki, možnosti za potapljanje in jadranje so neomejene, na plažah pa so večinoma vidni le flamingi.
 
V grebenih plavajo škarpine, snapperji, barakude, tuni in kraljevske ribe, gozdovi pa so bogati z drevesi Lignum vitae, znanimi po svojih zdravilnih lastnostih.
 
Najvišji vrh je od morske gladine višji za približno 12 metrov.
 


Kar zadeva razvojne možnosti, je dovolj prostora za izgradnjo butičnega letovišča z igriščem za golf, poroča CNN Travel.
 
Otok je sicer naprodaj prek ameriške nepremičninske družbe Concierge Auctions, ki draži nepremičnine najvišjemu ponudniku in se lahko pohvali s seznamom strank, ki vključuje nekaj znanih imen, na primer Cher in Michael Jordan. Podjetje je znano tudi po tem, da jim je uspelo prodati najdražji ameriški dom, ki je kdajkoli pristal na dražbi.
 
Vsak, ki želi sodelovati na dražbi za omenjeni otok, mora položiti depozit v višini 100.000 ameriških dolarjev. Izklicna cena otoka je 19,5 milijona dolarjev.
FOTO: Concierge Auctions
FOTO: Concierge Auctions

 
»Za dražbo se kaže veliko zanimanja, kar je pričakovano, saj je to enkratna priložnost,« je za CNN Travel dejala Laura Brady, soustanoviteljica in izvršna direktorica Concierge Auctions.
 
Zasebni, sicer virtualni ogledi so že na voljo. Ponudbe bo možno oddati od 26. do 31. marca letos.
 
Spomnimo, da je družba Blue Estate pred kratkim predstavila načrte za umetni otok Blue Estate blizu Bahamov, kjer se cene nepremičnin začnejo pri 19.800 ameriških dolarjih in segajo vse do več kot milijardo dolarjev.
 
Številni posredniki luksuznih nepremičnin, predvsem otokov, poročajo o velikem povečanju povpraševanja po zasebnih otokih v času covida-19, eden pa je oktobra za New York Times povedal, da je imel lani dva najbolj zasedena meseca v zadnjih 20 letih.
 

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.