Na Hrvaškem odprt prvi bencinski servis Shell

Na Hrvaškem se je odprla prva bencinska črpalka blagovne znamke Shell.
Fotografija: Prva bencinska črpalka Shell na Hrvaškem. Foto: Coral Croatia
Odpri galerijo
Prva bencinska črpalka Shell na Hrvaškem. Foto: Coral Croatia

V zagrebškem predmestju Sesvete na Zagrebački 162 se je odprl prvi bencinski servis Shell na Hrvaškem.
 
Bencinska črpalka znamke Shell je vstopila na Hrvaško, potem ko je grška družba Coral pridobila 75-odstotni delež v hrvaškem distributerju goriva Apios.
 
Z nakupom Apios je družba spremenila ime v Coral Croatia, znamko Apios pa zamenjala z blagovno znamko Shell. Po vsej Hrvaški se bo odprlo 26 bencinskih servisov te znamke.
 
Shell Sesvete. Foto: Coral Croatia
Shell Sesvete. Foto: Coral Croatia
Podjetje Coral je bilo sicer ustanovljeno leta 1926 pod imenom Shell Hellas, v Coral pa se je preimenovalo leta 2010, ko ga je prevzela ena največjih grških poslovnih skupin Motor Oil Hellas.
 
S približno 700 bencinskimi servisi Shell v Grčiji je Coral vodilna na grškem trgu distribucije nafte. Družba vključuje trgovino na debelo in drobno s široko paleto naftnih derivatov za kupce v industriji, trgovini in prometu, družba navaja v sporočilu za javnost.
 
Matična družba Motor Oil Group zdaj upravlja s tremi glavnimi blagovnimi znamkami v grški naftni industriji: Shell, Avin in Cyclon in ima pod okriljem kar 1400 bencinskih servisov, so dodali.
 


Skupina Coral in Motor Oil Group s prevzemom podjetja Apios na Hrvaškem in s pomočjo edinstvene moči znamke Shell še naprej uspešno širi svojo poslovno mrežo z namenom nudenja vrhunskih izdelkov in storitev z uporabo svojih bogatih izkušenj v maloprodaji naftnih derivatov v Grčiji in jugovzhodni Evropi, so sporočili iz podjetja.
 

Več iz rubrike