Maja znova rekordno malo brezposelnih po letu 1990

Konec prejšnjega meseca je bilo na zavodu za zaposlovanje registriranih 47.186 brezposelnih, kar je že drugi mesec zapored najmanj v času samostojne države.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Trg dela pri nas ostaja pregret. Maja se je namreč že tako nizka brezposelnost še zmanjšala in je bila že drugi mesec zapored najnižja v Sloveniji po letu 1990. Ob koncu prejšnjega meseca je bilo namreč registriranih 47.186 brezposelnih, kar je 2,9 odstotka manj kot aprila in 15,5 odstotka manj kot maja lani, sporočajo z državnega zavoda za zaposlovanje. 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.