Luški pretovor raste, posli so lani cveteli

Kljub zaostrenim gospodarskim in političnim razmeram ter kljub nezadovoljstvu največjega sindikata je lani Luka Koper poslovala izjemno.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite

Skupina Luka Koper je lani ustvarila za 313,5 milijona evrov vseh prihodkov ali 37 odstotkov več kot leto prej. Glavnino povečanja so dosegli iz naslova skladiščnin, saj se je blago iz različnih razlogov dalj časa od običajnega zadrževalo v luških skladiščih. Na višje prihodke so vplivali še višje cene, višja produktivnost in nasploh povečan obseg prometa blaga. Tako so na skoraj vseh svojih terminalih dosegali rekorde.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.