Logist leta Viktor Kastelic: V zadnjem letu smo omogočili nemogoče

Direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji Viktor Kastelic je bil izbran za Logista leta 2019.
Fotografija: Viktor Kastelic, direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji. FOTO: Ziga Intihar
Odpri galerijo
Viktor Kastelic, direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji. FOTO: Ziga Intihar

Slovensko logistično združenje (SLZ) je neprofitno združenje, ki povezuje več kot 200 menedžerjev, strokovnjakov, podjetnikov in drugih s področja transporta, prometa in poslovne logistike. V okviru svojih aktivnosti podeljujejo nagrade, kot so Logist leta, priznanje za življenjsko delo na področju logistike in nagrado za najboljši razvojno-raziskovalni in podjetniško-aplikativni projekt s področja logistike oziroma oskrbovalnih verig.
 
S priznanjem Logist leta združenje izpostavi in nagradi posameznika in/ali podjetje, ki je v preteklem letu najuspešneje reševalo logistične izzive, uvajalo inovacije ter podpiralo napredek logistične panoge. Strokovni odbor za logista leta, ki ga sestavlja pet strokovnjakov za transport in logistiko, izmed vseh prispelih prijav izbere zmagovalca, ki izkaže nadpovprečno uspešnost v naslednjih kategorijah: organizacijska odličnost logistike, tehnološka odličnost logistike, informacijska odličnost logistike, ekonomska odličnost logistike, razvojna odličnost logistike in okoljska odličnost logistike. Tekmovanje za leto 2019 se je zaključilo 22. decembra 2020, ko so razglasili že petnajstega zmagovalca.

Podjetje cargo-partner je ponudnik celostnih informacijskih logističnih storitev v zasebni lasti, ki ponuja širok portfelj storitev letalskih, ladijskih in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike. FOTO: Ziga Intihar
Podjetje cargo-partner je ponudnik celostnih informacijskih logističnih storitev v zasebni lasti, ki ponuja širok portfelj storitev letalskih, ladijskih in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike. FOTO: Ziga Intihar
Viktor Kastelic, direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji, je bil nad priznanjem navdušen, hkrati pa zasluge deli s celotno cargo-partner ekipo. Gre za pomembno priznanje za dosežke v logistiki v letu 2019, ko je cargo-partner na Brniku odprl enega največjih logističnih kompleksov v Skupini.

»Vsekakor je ta nagrada v prvi vrsti priznanje celotnemu našemu timu, ki opravlja fantastično delo, ne nazadnje se rezultati kažejo tudi v tem posebnem letu, ki se je pravkar končalo. Prav ta situacija, povezana s covidom-19, je dokazala, kako pomembna je naša, logistična panoga, da ves svet ni obstal. Logistika v Sloveniji je na precej visokem nivoju in prepričan sem, da se bo celotna panoga pri nas spreminjala in razvijala še hitreje. cargo-partner v Sloveniji še naprej raste, hkrati smo lansirali novo storitev urgentne točke, s katero zagotavljamo še hitrejše rešitve za nujne pošiljke. V zadnjem letu smo s čarterskimi leti in drugimi prilagojenimi rešitvami rešili številne izzive strank ter omogočili nemogoče.«

Kastelic se je podjetju cargo-partner pridružil takoj po diplomi na univerzi leta 2000 kot sodelavec na oddelku za letalske prevoze. Kasneje je napredoval do različnih vodstvenih pozicij ter leta 2012 nastopil mesto direktorja podružnice v Sloveniji, ki ga opravlja še danes.


Pomemben dosežek je bila izgradnja in odprtje iLogističnega Centra Ljubljana leta 2019, ki je eden največjih logističnih kompleksov v skupini cargo-partner. Podjetje cargo-partner je bilo v Sloveniji ustanovljeno leta 1996 in ima danes več kot 100 zaposlenih. Je del mednarodne logistične skupine cargo-partner, ki obsega več kot 130 pisarn in več kot 40 podružnic po svetu ter ponuja celostne informacijsko logistične storitve.

Podjetje ima širok portfelj storitev letalskih, ladijskih, železniških in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike in več kot 30-letne izkušnje na področju informacijske tehnologije in optimizacije celotne oskrbovalne verige.

Več iz rubrike