Leto dni kasneje: Štiridnevni delovnik uspel in ostal kot pravilo

V novozelandskem podjetju Perpertual Guardian so zaključili enoletno testno obdobje štiridnevnega delovnika. Rezultati so odlični, zato se je direktor odločil, da se nikoli več ne bodo vrnili na petdnevni delovnik. Bodo sistem aplicirali na celotno državo?
Fotografija: Foto Getty Images
Foto Getty Images

Direktor finančnega podjetja Perpertual Guardian Andrew Barnes je leto dni nazaj pristal na nenavaden eksperiment.
Zaposlenim ni zmanjšal plač, prosil pa jih je, naj prihajajo na delovno mesto le 4 dneve v tednu. 

4 dnevni delovnik
4 dnevni delovnik


Po enemu letu poroča o neverjetni zagnanosti, produktivnosti in pozitivni naravnanosti zaposlenih, zato bo 4-dnevni delovnik postal del njihovega življenja. Vse naloge so bile opravljene v precej krajšem času, zaposleni so preživeli manj časa na družbenih omrežjih, plače so ostale enako visoke, zmanjšala se je tudi prisotnost stresa.

Ob prvem jubileju je Barnes objavil, da bo skušal prepričati vlado, da razmisli o uvodbi štiridnevnega delovnika po celi državi.

Več o projektu preberite v našem predhodnjem članku.
 

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: