Koper: 616.000 evrov evropskih sredstev za ureditev obale

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt obnove dela obale med izlivom Badaševice in Žusterno v Kopru.
Fotografija: Načrt ureditve okolice Žusterne. FOTO: ARHIV OBČINE KOPER
Odpri galerijo
Načrt ureditve okolice Žusterne. FOTO: ARHIV OBČINE KOPER

Za 4,5 milijona evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 616.000 evrov, so sporočili iz vladne službe za razvoj.
image_alt
Avstrija, Slovenija, Hrvaška, Srbija: Bolj južno, bolj žalostno

Koprska občina je del obale med Badaševico in Žusterno že obnovila. Na približno 600 metrov dolgem odseku je postavila skalomet in nasip v morje, v prihodnjih mesecih pa bo uredila tudi urbani obmorski park.
Načrt ureditve okolice Žusterne. FOTO: ARHIV OBČINE KOPER
Načrt ureditve okolice Žusterne. FOTO: ARHIV OBČINE KOPER


V Kopru bodo zgradili tudi meteorne kanale, kamor se bo odvajala meteorna voda iz zalednih površin južno od obalne črte, kjer potekajo obstoječe pešpoti in kolesarske steze, na območju hitre ceste Koper-Izola in pobočju Markovca.

Občina bo z delom nadaljevala ob koncu poletne sezone, investicija pa bo zaključena predvidoma do konca letošnjega leta, še ocenjujejo.
image_alt
Počitnic si ne more privoščiti skoraj 35 milijonov Evropejcev

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.