Končno zaživela mobilna aplikacija za napovedovanje prihodov avtobusov LPP

Napovedovanje prihodov avtobusov LPP zdaj nemoteno deluje na obeh operacijskih sistemih, iOS in Android.
Fotografija: Foto: Voran Vogel/Delo
Odpri galerijo
Foto: Voran Vogel/Delo

Julija so dokončno ukini sistem telargo, s katerim so si uporabniki LPP lahko pomagali pri načrtovanju poti po ljubljanskih mestnih cestah. V javnem podjetju Ljubljanski potniški promet so spremembo napovedali že pozimi, postopoma ga je že nadomestil novi sistem sledenja vozil ALV istega ponudnika (Margento), ki je po navedbah LPP nadgradnja prejšnjega.
Foto: Jure Eržen/Delo
Foto: Jure Eržen/Delo

»Nov sistem omogoča več statistike in spremlja več parametrov, ki vplivajo na počutje naših potnikov od temperature v vozilih do same tehnike vožnje,« je za Svet kapitala povedala Mojca Mohar iz javnega podjetja Ljubljanski potniški promet. Sistem bo med drugim tudi beležil podatke in sporočal število validacij in vstopov ter izstopov potnikov, ki se sprotno evidentirajo in so po mnenju Moharjeve dragocen pripomoček pri načrtovanju voznih redov.  

Sistem je zasnovan na način, da dopušča stalne nadgradnje v smislu uporabne funkcionalnosti za končnega uporabnika, saj je veliko bolj prilagodljiv. »Kar on-line lahko vnesemo novosti, izklapljamo napovedovanje vozil v primeru izpada oziroma okvare, obveščamo na napovednikih kateri avtobus pelje v garažo …« so še zadovoljni v podjetju.

A vseeno aplikacija ni omogočala napovedovanja prihodov avtobusov LPP, kar je razburilo uporabnike ljubljanskega mestnega prometa. V podjetju so tako pospešeno delovali pri nastanku nove mobilne aplikacije Ljubljana Bus, ki je po začetnih težavah zdaj le ugledala luč in nemoteno deluje na obeh operacijskih sistemih iOS in Android.
 
»Govorimo o web app-u, ki je prilagodljiv za predvidoma vse vrste telefonov in tablic in napoveduje prihode avtobusov,« je povedala Moharjeva. Ostale aplikacije, ki jih potniki LPP lahko pri načrtovanju poti po Ljubljani lahko uporabljajo, so še: Mobilna Urbana (za sistem Android), Prominfo, Facebook Messenger Chatbot, Google Transit na spletni strani www.lpp.si. Pa srečno pot!Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: