Kaos dosegel slovenska letališča: vozovnic do Bruslja ni v prodaji

Razočarani potniki poročajo, da je nizkocenovni madžarski letalski prevoznik Wizzair čez poletje odpovedal vse lete na liniji med Ljubljano in Brusljem.
Fotografija: Na ljubljanskem letališču zaenkrat prejemajo le odpovedi posameznih letov, razmere zato še niso tako kritične kot na nekaterih drugih evropskih letališčih. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Na ljubljanskem letališču zaenkrat prejemajo le odpovedi posameznih letov, razmere zato še niso tako kritične kot na nekaterih drugih evropskih letališčih. FOTO: Jure Eržen/Delo

Letalski potniki se po Evropi srečujejo z vrsto težav zaradi odpovedi letov, v katere so letalski prevozniki primorani zaradi pomanjkanja kadra. Na ljubljanskem letališču zaenkrat množičnih odpovedi letov še ne beležijo, se pa dogajajo posamične odpovedi. Potniki sicer opozarjajo zlasti na odpovedi Wizzariovih letov v Bruselj.

image_alt
Letalski nizkoprevozniki množično odpovedujejo lete po Evropi

Kot so za STA pojasnili v Fraportu Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, na brniškem letališču trenutno zaradi perečih težav pomanjkanja posadk letalskih prevoznikov prihaja le do odpovedi posameznih letov. Podatki kažejo, da je odpovedanih manj kot pet odstotkov letov.

Linija do Bruslja morda odpovedana

Razočarani potniki poročajo, da je nizkocenovni madžarski letalski prevoznik Wizzair čez poletje odpovedal vse lete na liniji med Ljubljano in Brusljem, na kar kaže tudi to, da nakup vozovnic za julij in avgust ni mogoč, medtem ko je vozovnice za september možno kupiti.

V Fraportu Slovenija z začasno ukinitvijo linije vsaj zaenkrat niso seznanjeni. »Iz našega sistema ni razvidno, da bi katerikoli prevoznik v celoti odpovedal letenje v Ljubljano, a odpovedi prihajajo dnevno, tako da se lahko situacija zaradi vsesplošnega pomanjkanja posadk relativno hitro spremeni,« so pojasnili.

V Ljubljani nejevoljnim potnikom, ki se soočijo z odpovedjo leta, na letališču pomagajo pri ponovnih rezervacijah letov, pri iskanju nastanitev in z informacijami o razlogih za odpoved. FOTO: Jure Eržen/Delo
V Ljubljani nejevoljnim potnikom, ki se soočijo z odpovedjo leta, na letališču pomagajo pri ponovnih rezervacijah letov, pri iskanju nastanitev in z informacijami o razlogih za odpoved. FOTO: Jure Eržen/Delo

V Ljubljani za zdaj bolje kot v tujini

Zaenkrat prejemajo le odpovedi posameznih letov, razmere zato še niso tako kritične kot na nekaterih drugih evropskih letališčih. »Vendar če bo zadeva v tujini eskalirala, se lahko to hitro pozna tudi pri nas,« se zavedajo na ljubljanskem letališču.

Nejevoljnim potnikom, ki se soočijo z odpovedjo leta, na letališču pomagajo pri ponovnih rezervacijah letov, pri iskanju nastanitev in z informacijami o razlogih za odpoved, pri čemer gre v zadnjem času večinoma za operativne razloge pomanjkanja posadk pri letalskih prevoznikih.

Več iz rubrike