Katere novosti bo Apple predstavil naslednji teden?

Na virtualnem dogodku 14. septembra naj bi tehnološki velikan med drugim predstavil tudi naslednika iPhona 12.
Fotografija: iPhone 13. Foto: 9to5Mac
Odpri galerijo
iPhone 13. Foto: 9to5Mac

Applovi privrženci od njega pričakujejo veliko več kot 'zgolj' štiri nove telefone. Ta naj bi na spletnem dogodku California streaming med drugim predstavil tudi najnovejši model pametne ure Apple Watch Series 7. Nekateri celo upajo, da bo podjetje predstavilo očala za izboljšano oziroma virtualno resničnost Apple AR/VR Headset.
 

iPhone 12 5G je bil kljub pandemiji velik uspeh

 
Največja sprememba pri novih iPhonih naj bi bila njihova povezljivost s sateliti. To bi omogočilo možnost opravljanja klicev in pošiljanja sporočil v nujnih primerih tudi tam, kjer ni mobilnega omrežja, navaja CNET. Sicer pa naj bi se za vsakodnevno povezljivost še vedno zanašali na brezžično tehnologijo 5G.
 
California streaming. Foto: Apple
California streaming. Foto: Apple
iPhone 13 prihaja na trg leto dni po eni od najuspešnejših Applovih predstavitev iPhona 12 5G. Raziskava, ki jo je pred predstavitvijo iPhona 12 izvedla družba Decluttr, ki se ukvarja z recikliranjem in preprodajo naprav, je pokazala, da je nakup novejšega iPhona načrtovalo kar 53 odstotkov anketiranih.
 
Apple je zabeležil v treh mesecih po izdaji iPhona 12 povečanje prodaje mobilnih telefonov. Januarja je podjetje sporočilo, da je prodaja iPhonov med prazniki poskočila za 17 odstotkov glede na prejšnje leto, kar je pripomoglo k najvišjim prihodkom in dobičku podjetja doslej.
 
image_alt
BMW predstavil novo e-kolo in električno motorno kolo

Čeprav bo Apple svojim strankam verjetno ponudil prepričljivejšo nadgradnjo, se to dogaja v času pretresov znotraj in zunaj tehnološke industrije. V zadnjem letu in pol so bili Apple, Microsoft, Sony in številna druga tehnološka podjetja prisiljeni organizirati tovrstne dogodke prek spleta, pri čemer so bili za zgled ostalim podjetjem, pojasnjuje CNET.
 

Kakšne novosti lahko pričakujemo na dogodku California streaming?

 
Glede na nekatere informacije naj bi bil iPhone 13 deležen obsežnih nadgradenj. Kot so opazili na spletni strani MacRumors, je Apple v novi vlogi Zvezni komisiji za komunikacije (FCC) izdal svoje namene za polnilec MagSafe. V vlogi so našteti tudi štirje novi modeli iPhona, vsi modeli iPhone 12 pa so opisani kot 'starejše' naprave, poroča Forbes.
 
iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max in iPhone 13 Mini. Foto: EverythingApplePro
iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max in iPhone 13 Mini. Foto: EverythingApplePro

Iz dokumentacije je razvidno, da bo na voljo novejša različica polnilnika MagSafe, vendar so najpomembnejši štirje novi modeli. To so iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max in iPhone 13 Mini. Novi modeli naj bi bili deležni nekaj večjih nadgradenj, vključno z izjemno velikimi kamerami, daljšim trajanjem baterije, hitrejšim polnjenjem, brezžičnim internetom naslednje generacije in manjšo zarezo na zaslonu.
 
image_alt
Donald Trump se sooča z novimi finančnimi težavami

Na spletni strani CNET pričakujejo na prihajajočem dogodku novosti, kljub številnim nadgradnjam programske in strojne opreme, ki jih je Apple že predstavil. Poleg nove serije pametnih telefonov pričakujejo še: Apple Watch 7, AirPods 3, iPad Mini 6, večji iMac, ki ga poganja Applov čip M1, cenovno ugodnejši Apple Display, nov MacBook Pro in Mac Pro z domnevno posodobitvijo Applovega čipa M1. »Prav tako pričakujemo 'sound bar' z vgrajeno Applovo televizijo in Applova AR/VR Headset očala,« so zapisali na CNET.
 
Applov virtualni dogodek California streaming bo potekal 14. septembra in takrat bomo videli, s čim se je zadnje čase ukvarjal tehnološki velikan.
 

Več iz rubrike