Italija: Sprejete dodatne omejitve potovanj

Dodatne omejitve vplivajo zlasti na necepljene prebivalce in turiste, saj negativen test na novi koronavirus marsikje ne zadostuje več.
Fotografija: Trst, Italija. Foto: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Trst, Italija. Foto: Leon Vidic/Delo

V Italiji so danes začele veljati dodatne omejitve za zajezitev novega koronavirusa. Za obisk hotelov, kongresnih centrov in restavracij ter uporabo smučarskih žičnic ter lokalnega in medkrajevnega prevoza morajo stranke dokazati, da so bile cepljene ali da so prebolele covid-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

image_alt
Otroške poroke ostajajo pereča globalna problematika

Kabinet pod vodstvom predsednika vlade Maria Draghija se je o strožjih omejitvah dogovoril konec lanskega leta. Dodatne omejitve v vsakdanjem življenju vplivajo zlasti na necepljene prebivalce in turiste, saj negativen test na novi koronavirus marsikje ne zadostuje več. Turisti iz Evropske unije lahko za gibanje po Italiji predložijo QR kode svojih potrdil o cepljenju ali prebolelosti.

Nova pravila veljajo tudi za nogometaše

Nova pravila zdaj veljajo tudi za ekipne športe. Nogometaši morajo biti na primer cepljeni ali prebolevniki, da lahko igrajo.

image_alt
Največja vetrna elektrarna na morju kmalu začela z obratovanjem

V državi s približno 60 milijoni prebivalcev se je v zadnjem času močno povečalo število novih okužb z novim koronavirusom. Nazadnje objavljena sedemdnevna incidenca je rekordno visoka in znaša 1669 okužb na 100.000 prebivalcev v državi.

Kljub rekordnemu številu okužb se je danes po zimskih počitnicah v večini države znova začel pouk. Nekateri strokovnjaki in politiki se bojijo, da bo zaradi velikega števila okužb med otroki veliko razredov kmalu moralo preiti na učenje na daljavo. Tudi v železniškem prometu so zaradi pomanjkanja osebja pričakovane odpovedi vlakov in nadomestne storitve.

image_alt
Covid-19 odkrili tudi pri jelenih

Več iz rubrike

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

aktualno

Najbolje prodajani avtomobili v Evropi, Ameriki in po svetu

Evropski vozniki smo v prejšnjem letu zvesto prisegali na malce manjše avtomobile, medtem ko so prebivalci Severne Amerike še vedno nori na 'pickupe'.

aktualno

Takšno je stanje v EU in VB po Brexitu

23. junija 2021 je preteklo točno pet let, odkar so prebivalci Združenega kraljestva na referendumu glasovali za izstop iz Evropske Unije.

aktualno

Bill Gates s subvencioniranjem pomaga državam do ničelnih emisij

Gatesov sklad Breakthrough Energy Catalyst namerava investirati 15 milijard dolarjev v čiste tehnologije.

Komentarji: