Industrijska proizvodnja se je v juliju spet okrepila

Slovenska predelovalna industrija je na mesečni ravni ustvarila za 3,5 odstotka več, prihodek od prodaje pa se je zvišal za tri odstotke, ugotavljajo na Sursu.
Fotografija: Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Slovenska industrijska proizvodnja se je julija okrepila. Po junijskem znižanju se je vrednost industrijske proizvodnje v juliju na mesečni ravni zvišala za 2,7 odstotka, letna rast je bila 5,1-odstotna, kažejo zadnji podatki državnega statističnega urada (Surs).

Za rast industrijske proizvodnje so zaslužne predvsem predelovalne dejavnosti, ki so na mesečni ravni ustvarile za 3,5 odstotka več. Na drugi strani sta se vrednost proizvodnje v rudarstvu in vrednost proizvodnje v dejavnosti preskrba z električno energijo, plinom in paro v juliju znižali, in sicer za 10,3 oziroma štiri odstotke.

Več preberite na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: