Gorenjska bogatejša za novo turistično ponudbo

Na območju Kranjske Gore in občine Bohinj so svoja vrata odprli novi oziroma prenovljeni namestitveni in gostinski objekti.
Fotografija: Damian Merlak, Bohinjsko jezero, Foto: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
Damian Merlak, Bohinjsko jezero, Foto: Jure Eržen / Delo

Kljub temu da je zadnje leto potekalo v znamenju epidemije, investitorji niso počivali. V Gozdu Martuljku je v začetku julija svoja vrata odprl nov butični hotel Triangel, prejšnji teden je v Bohinjski Bistrici zaživelo prenovljeno gostišče Danica, v naslednjih dneh pa bo prve goste sprejel prenovljeni Hotel Bohinj, poroča STA.
image_alt
Hrvaška: kako oglasi za nastanitve zavajajo turiste

Hotel Triangel je zgradila družba Dom Trade


Za izgradnjo hotela Triangel je zaslužena gorenjska družba Dom Trade. Hotel je nastal na mestu nekdanjega penziona Špik. Kot je obrazložil Matjaž Tičar, prokurist družbe, so 3,5 milijona evrov vredno investicijo financirali iz osnovne dejavnosti družbe Dom Trade.

Gostje se za nastanitev v hotelu lahko odločijo od 1. julija dalje. Na voljo je 45 postelj v 11 sobah. Urejeni so tudi štirje apartmaji. Gostje so še posebej navdušeni nad hotelsko restavracijo s teraso, ki nudi razgled na Martuljško skupino. Kljub temu da med obiskovalci zaenkrat prevladujejo Slovenci, se delež tujcev vztrajno povečuje, je povedal Tičar.
Bohinj, Foto: Igor Mali
Bohinj, Foto: Igor Mali

Medtem ko se številni gostinski in turistični obrati zaradi epidemije srečujejo s problematiko pomanjkanja kadra, hotel Triangel s tem nima težav. Tičar je pojasnil, da so delavce zaposlili že v času epidemije, ko so bili ti brez službe. Ponudili so jim konkretno plačilo, med gradnjo hotela pa so ti skrbeli za objekt in ga pomagali urejati.

»Občutek imam, da smo dobili zelo dobro ekipo,« je navdušen Tičar.

Po besedah Tičarja težav s financiranjem kljub epidemiji niso imeli. Poslovanje družbe Dom Trade, ki je sicer članica skupine Topdom, ni bilo ovirano. Družba si lasti tri prodajne centre s keramiko in gradbenim materialom. V času epidemije so bile trgovine za maloprodajo delno zaprte, vendar so pravne osebe v tem obdobju še vedno poslovale.
 

Hotel Bohinj ponuja 69 sob, konferenčno dvorano, restavracijo in center dobrega počutja


Napoveduje se, da bo svoja vrata konec tedna odprl tudi povsem prenovljen Hotel Bohinj. Hotel je leta 2019 kupil kriptomilijonar Damian Merlak, z njim pa upravlja turistično podjetje Alpinia. V hotelu bodo za goste na voljo 69 sob, konferenčna dvorana, restavracija in center dobrega počutja, je za STA dejala namestnica Alpinie Natalija Šahraj.
image_alt
Podjetniške zgodbe: družinsko podjetje MIGI

Sprva je bila predvidena le delna obnova objekta, vendar je bilo kmalu ugotovljeno, da bodo potrebna precej obsežnejša dela. To je investicijo nekoliko podražilo. Objekt je zdaj protipotresno ojačan s kovinsko konstrukcijo, ki so jo obložili z lesom. Konkretno je bila prenovljena tudi notranjost. Prišlo je do zamenjave stavbnega in drugega pohištva.

V Bohinjski Bistrici je bila pred kratkim zaključena tudi investicija v gostišče Danica. Ta se nahaja ob kampu z istim imenom. Lastnik objekta je Turistično društvo Bohinj. Prenova objekta je trajala devet mesecev in je bila vredna 1,3 milijona evrov.
 

Več iz rubrike