Googlovi avtomobili znova v Sloveniji

Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Googlove aplikacije Zemljevidi.
Fotografija: Foto: Adam Cairns/Columbus Dispatch/USA TODAY NETWORK via Reuters Co
Odpri galerijo
Foto: Adam Cairns/Columbus Dispatch/USA TODAY NETWORK via Reuters Co

Ameriški tehnološki velikan Google, ki ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo 14. marca znova obiskal več slovenskih mest. Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Uličnega pogleda, ki je funkcija Googlove aplikacije Zemljevidi.

Googlovi avtomobili bodo poleg večjih slovenskih mest - Ljubljana, Maribor, Kranj - obiskali tudi manjša mesta, med katerimi bodo med drugim Kranjska Gora, Kočevje, Ptuj, Velenje, Črnomelj in Trbovlje, so sporočili iz Googla. Več informacij o načrtu vožnje je na voljo na Googlovi spletni strani.

image_alt
Evropi grozi ukinitev Facebooka in Instagrama

Street View v Sloveniji na voljo že 15 let

Uporabniki lahko preko Uličnega pogleda obiščejo številna slovenska mesta, gradove in dvorce kot tudi naravne znamenitosti. »Street View, ki je v Sloveniji na voljo 15 let, se redno posodablja, saj Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so poudarili, da tehnološki velikan spoštuje varovanje zasebnosti, zato pred vsako objavo zbranih posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, da jih ni mogoče identificirati. Poleg tega storitev Ulični pogled omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko zahtevajo uporabniki s klikom na gumb 'prijavi težavo' v spodnjem desnem kotu posnetka.

Storitev Ulični pogled je sicer trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike.

image_alt
Največja grožnja za naslednje generacije

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: