GIovo načrtuje odprtje trgovine v Sloveniji

GIovo, največja aplikacija za dostavo, je na Hrvaškem nedavno odprla svojo prvo trgovino.
Fotografija: Nedavno odprta trgovina v Zagrebu. Foto: Posnetek zaslona/Poslovni dnevnik
Odpri galerijo
Nedavno odprta trgovina v Zagrebu. Foto: Posnetek zaslona/Poslovni dnevnik

GIovo, ena vodilnih mobilnih in spletnih platform za dostavo, je na Hrvaškem nedavno odprla svojo prvo trgovino, poroča Jutarnji list.

Trgovina deluje vse dni v tednu

Pravzaprav gre za logistični objekt, ki pospešuje dostavo in ne trgovino kot tako, navajajo poznavalci. GIovo Express je kot nekakšen križanec med pošto, lokalno trgovino in mikro skladiščem.

image_alt
Ehrano bodo na ulici zamenjali rumeni nahrbtniki podjetja Glovo

»Uvedba GIovo Expressa na hrvaški trg in prehod na novo, višjo raven dostave na zahtevo je za nas ključni trenutek in hkrati pozitiven učinek v interesu naših strank,« je povedal Victor Răcariu, izvršni direktor GIova za jugovzhodno Evropo.

Za hrvaške medije je direktor pojasnil tudi, da pričakujejo, da bodo na ta način okrepili dostavo blaga, kar je še posebej pomembno za hitro pokvarljivo hrano. Nameravajo pa tudi pospešiti dostavo ostalih najbolj priljubljenih izdelkov, kot so pijače, sladkarije ter otroški in živalski izdelki.

Trgovina ponuja izdelke, ki jih je sicer mogoče naročiti prek aplikacije, namenjena pa je hitrejši dostavi živil in drugih artiklov.

Deluje vse dni v tednu od 8. ure zjutraj do polnoči. Potrošniki lahko izdelke naročijo prek aplikacije, vendar v trgovino fizično ne morejo vstopiti, navajajo lokalni mediji.

Dostavno podjetje GIovo na Hrvaškem odprl prvo trgovino. Foto: Arhiv podjetja
Dostavno podjetje GIovo na Hrvaškem odprl prvo trgovino. Foto: Arhiv podjetja

»Veseli smo, da lahko razširimo nabor storitev GIova, zato da bi čim več uporabnikom v najkrajšem možnem času omogočili čim več izdelkov iz različnih kategorij,« pravi Racariu.

Načrtujejo odprtje 100 trgovin, tudi v Sloveniji

Letošnje leto so spletne trgovine, poštne dostave in mobilne aplikacije za dostavo (Q-Commerce) na Hrvaškem okrepile logistično infrastrukturo. Na ta način je poslovanje bolj trajnostno, hkrati pa pripravljeno na spletno prodajo, za katero se pričakuje, da se bo močno razširila, navaja Jutarnji list.

GIovo se je letos s podpisom strateške pogodbe s švicarskim nepremičninskim podjetjem Stoneweg obvezal, da bo v gradnjo in obnovo nepremičnin na zanj ključnih trgih investiral 100 milijonov evrov, je za hrvaške medije povedal Bojan Barišić, vodja trgovin GIovo Express za Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Črno goro in Srbijo.

Barišić je povedal tudi, da se bo nedavno odprti trgovini v Zagrebu kmalu pridružila še ena, do konca leta pa nameravajo mrežo trgovin še razširiti.

image_alt
Na Hrvaškem izdelano obutev nosi milijone ameriških vojakov

Načrtujejo, da se bo v kratkem odprlo še 100 trgovin v 50 mestih po različnih državah, navaja Jutarnji list. Poleg Hrvaške bo Micro Fulfillment centre tudi v Srbiji, Bolgariji, Španiji, Italiji, Ukrajini, Keniji, Maroku in Sloveniji.

Več iz rubrike