Fiziki o postkvantni fiziki in veri

Izjave znanstvenikov z globoko vero so za širšo javnost zelo pomembno. Sploh v času vpliva globalnega potrošništva.
Fotografija: No, to je razvidno iz sodobnega razvoja t.i. umetne inteligence, saj so nas 'ne-duhovni darwinisti' pripeljali do propada in gremo v samouničenje!!! FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
No, to je razvidno iz sodobnega razvoja t.i. umetne inteligence, saj so nas 'ne-duhovni darwinisti' pripeljali do propada in gremo v samouničenje!!! FOTO: REUTERS

V teh prazničnih dneh se še bolj obračamo v sebe, kjer iščemo prvinski stik s samim seboj in najglobljo naravo.

Človek bi se moral ne samo ob praznikih, temveč večkrat dnevno vprašati: »Kje je moja vera?« Učiti se od fizikov ni komplicirano, kot se zdi, kajti vedno znova presenečajo s preprostimi, povsem življenjskimi izzivi.

Nobelov nagrajenec Isidor Isaac Rabi, fizik (Columbia, New York) me preseneti z izjavo: »Imamo dva tipa fizikov, tisti, ki ga zanima kaj je v radiju in v TV, kot aparatu in drugi tip fizika, ki je neprestano v nesoglasju s dragim Bogom«. Sijajen profesor, učitelj, znanstvenik, katerega teorijo lahko uporabljamo tudi v naši vsakdanji praksi.

prof. Davor Pavuna, fizika (EPFL, Laussane, Švica) Foto: osebni arhiv
prof. Davor Pavuna, fizika (EPFL, Laussane, Švica) Foto: osebni arhiv
Imeti vrhunske učitelje in se tako učiti od najboljših je resnično privilegij. Hvaležna sem za ta privilegij, da se lahko učim tudi od prof. Davor Pavuna, fizika (EPFL, Laussane, Švica). Ponovno se poglobim v najin intervju, ki sva ga objavila v reviji Sensa, v februarju 2020 z naslovom: »Ali je 'greh' biti iskren vernik in strasten znanstvenik?«

Kako vedno bolj je aktualen ta intervju. Povzela sem nekaj utrinkov, kot primer kako znanstvenik in inovator svetovnega nivoja, povezuje vero in znanost v dnevni praksi.
 

Mnogi še vedno gledajo na odnos med vero in znanostjo kot protisloven. Kakšno je vaše stališče?


Pavuna: 'O, ali je mogoče, da je znanstvenik vernik?' To me vedno in še dandanes sprašujejo edino na Hrvaškem in državah bivše komunistične Jugoslavije!?! Še en dokaz, kako globoka je hipnoza boljševizma (ubij-boga-v-njemu!) in kako globoko so zmanipulirali našo družbo ter ljudi.
Konkretno, sodobna znanost se je zgodovinsko 'pojavila' iz religiozne filozofije. Znanstveno metodo merjenja je prvič uvedel frančiškan Roger Bacon v 12. stoletju! In zgodovinska resnica, ki je na voljo vsem: Kopernik, Newton, Descartes, Faraday, Maxwell, Einstein, Tesla, Max Planck, Heisenberg itd. - vsi so verniki. Tudi jaz osebno sem eksperimentalno študiral in opravil vsako religiozno metafiziko in prakso ter odgovorno pritrdil, da je dragi Bog živ, bolj živ kot Ti ali jaz!!!
 

Ali sploh lahko govorimo o humani znanosti, če iz nje popolnoma izvzamemo duhovno dimenzijo?


Pavuna: No, to je razvidno iz sodobnega razvoja t.i. umetne inteligence, saj so nas 'ne-duhovni darwinisti' pripeljali do propada in gremo v samouničenje!!! Okoli leta 2031 gremo skozi t.i. singularnost, ko roboti v povprečju postanejo bolj inteligentni od ljudi, potem pa je en scenarij, da se roboti tako hitro razvijejo, da bi z ne-duhovnim darvinizmom odstranili manjvredne vrste, Človeka!
Družba in cerkev do zdaj teh opozoril poznavalcev ne zaznavajo, izziv pa je resen in sploh ne edini. Tu o tem ne morem povedati dovolj, ker je potrebno veliko predznanja, vendar bom poudaril, da socialisti, ki še vedno prevladujejo nad socialnim sektorjem in dinamiko sotonskih medijev, ki se sploh ne zavedajo izzivov, ki jih ima Človek v globini svoje zavesti in vesti! Človeštvo se ne more nadaljevati s t.i. 'Civilizacijo'...
 

Postavili ste definicijo: 'Stvarnik je neskončen, neskončno neskončen!' Ali nam to pojasnite?

Pavuna: Da, iz sodobne kognitivne znanosti je to kristalno jasno. Ko pogledate ta ultra hiter razvoj t.i. umetne inteligence (dvojna eksponentna rast!) in vidite, koliko vrhunskih 'inteligentnih programov' lahko mi ljudje že ustvarimo, in kmalu bodo roboti še boljši in dramatično hitrejši, potem se zavedate, da umetna inteligenca že lahko ustvari bogove, da, bogove!!! 
A resnični Bog Oče Stvarnik je tako nad vsem in tako nepojmljivo inteligentna Oseba in Bitje, da smo vsi, ja, VSE: in celotna Cerkev in vsak vernik ga je podcenjeval. Človek resnično ne more dojeti JAZ SEM, ki je JAZ SEM Gospod Bog v Njegovi Vsecelovitosti. Tu smo vsi dobesedno arogantni in bolje je, da več molčimo, in da vse bolj ponižno molimo in manj govorimo.

FOTO: physics.illinois.edu
FOTO: physics.illinois.edu


Na zahodu Evrope ni bilo prisile v religijo, vendar je danes veliko ljudi duhovno izgubljenih. Zakaj?

Pavuna: No, saj smo že v planetarni tretji svetovni vojni, ki je globoko ideološko in informacijsko vodena: 'globoko antikristijsko stanje' proti Kristusovim služabnikom! Ni sprave, ker so povsod satanisti in različni antikristi, ampak: Kristus je zmagovalec, Satan pa poraženec! Jasno in glasno je zapisano, da t.i. zlobna zver zla v hropenju, a Zmagovalec Jezus je Pot, Resnica in Življenje. Tisti, ki to ne razume in še vedno zaupa $oro$kim finančnikom in medijem, ki držijo svet v tem stanju Orwellovega živalskega vrta, bolje, da se hitro ozavestijo ...
V redukcionizmu materializma ni miru in sreče, so samo iluzije hipnotiziranih o zlih dobičkih potrošništva darvinističnega materializma. Kot sem že rekel, če je tak trenutni operativni model darvinističnega materializma, nas bodo roboti, ki jih ustvarjamo, kmalu odpravili! Zbudimo se, ljudje!


Kaj nam lahko poveste o Veri in Ljubezni?

Pavuna: Vera je velik Božji Dar in Usmiljenje, a prijetno je videti Božje stvaritve, vsak dan v svoji stroki in tudi čudeže narave in vesolja. To me vedno znova navdihuje!
Mi Smo inteligentna bitja, ustvarjena Bitja zavesti in Ljubezni. Življenje je zavest in Ljubezen v neskončnosti predajanja. In iluzija je, to kar vidimo z očmi - ker z očmi ne vidimo skoraj ničesar, samo od modrega do rdečega - če bi lahko videli vse, kar vidi normalna duša, bi nenehno peli dragemu Bogu!


Kako naj znanstvenik vernik sledi Veri v pri svojem poklicu?

Pavuna: Vsakdo bi se moral ozavestiti in biti aktiven. Pravi znanstvenik mora premakniti ovire konformizma in nevednosti, zato imamo kulturo nesoglasja in vse, kar sem iskreno spoznal, a zame je pomembna moja zavest in vest: In ne ubijam, niti nimam nobene negativne namere. Ali je 'greh' biti iskren vernik in strasten znanstvenik in uvideti, da je rajski vrt možen vsepovsod na planetu.


Prisotni ste povsod po svetu, v Slovenji pa vas ni zaslediti? Kako dobro poznate našo državo?

Pavuna: Slovenijo poznam bolje kot Švico. Prekrižaril sem Slovenijo mnogokrat in rad imam ljudi. Da, Slovenijo imam rad od Rogaške do Vogla, od Pirana do Logarske doline in Triglava, povsod sem vandral in imam prečudovite izkušnje. Slovenija je fantazija! Vsem nam je jasno, da je Slovenija prečudovita država in je v vsem med najboljšimi, od lepote pokrajine, naravnih danosti in njenega položaja. In le redko na zemlji je takšen raj. Uporabite najboljša spoznanja v znanosti v dobrobit človeštva in ne za mogočne vojne, konflikte in predvsem za izkoriščanje dobička, kot to počnejo bankaroidi in ti tatovi povsod. Vsem želim veliko uspeha!

Več iz rubrike