Fiskalni svet kritično o vladnem načrtovanju porabe

Letošnji ukrepi za omilitev posledic draginje težki čez pol milijarde, v proračunu 2023 bi lahko zmanjkalo prostora za dodatne ukrepe, meni fiskalni svet.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Primanjkljaj državnega proračuna je v prvih enajstih mesecih letos znašal 562 milijonov evrov, brez neposrednega učinka ukrepov za blažitev posledic epidemije in draginje pa bi imel državni proračun presežek v višini 298 milijonov evrov. Predvsem zaradi manjšega obsega covid odhodkov je skupni primanjkljaj za skoraj dve milijardi evrov manjši kot v enakem obdobju lani, ugotavlja fiskalni svet.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.