Potovanje: Evropske države z najmanj omejitvami

Če bi v letošnjem poletju radi potovali v državo s čim manj omejitvami, izberite eno od teh.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v ćasu koronavirusa. Foto: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v ćasu koronavirusa. Foto: Voranc Vogel/Delo

Po dolgotrajni karanteni si verjetno večina želi poletje čim bolje izkoristiti. Delo od doma, celodnevna skrb za gospodinjstvo in šolanje od doma so terjali svoj davek. Pobeg v tujino in oddih za polnjenje baterij bosta vsekakor več kot dobrodošla. Tisti, ki bi se radi v čim večji meri izognili omejitvam, ki zaradi preprečevanja širjenja virusa še vedno veljajo, bodo radi izbrali eno od spodaj navedenih držav, ki jih navaja Euronews Travel.
 

Italija


Turisti so v Italiji dobrodošli že od začetka junija, je pa treba ob prihodu predložiti negativni test za covid-19. Do konca junija naj bi bile vse regije kategorizirane kot območja z nizkim tveganjem, zato bo potovanje med njimi omogočeno.
image_alt
Počivalšek vztraja pri novih bonih za gostinstvo, turizem in kulturo

Kavarne, bari, restavracije in hoteli so ponovno delno odprti za javnost. Maske ostajajo obvezna oprema v notranjih prostorih in na prostem na javnih krajih. Policijska ura velja od polnoči dalje, vendar naj bi bila z 21. junijem odpravljena.
 

Francija


V Francijo imajo dostop zgolj cepljeni obiskovalci. Tudi oni pa morajo ob prihodu predložiti negativen test za covid-19, ki je bil opravljen najpozneje 72 ur pred prihodom.

Kavarne in restavracije v Franciji so ponovno odprte, vendar so na voljo manjše kapacitete. Policijska ura je določena od 23. ure dalje, obrazne maske pa ostajajo obvezne tudi na prostem. Vse kaže na to, da se bo to s koncem mesca spremenilo.
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Španija


Španija dovoljuje prihod vsem cepljenim turistom. Njene meje lahko prestopijo tudi Evropejci, ki predložijo negativni covid-19 test. V državi velja sistem semaforjev, zato se stanje v posamezni regiji spreminja glede na epidemiološko sliko.

Tudi v primeru ugodne epidemiološke slike lahko bari in restavracije gostom ponudijo zgolj 50 odstotkov polnih kapacitet. Gostinski objekti so lahko odprti najdlje do 3. ure zjutraj.
image_alt
Nastaja novi največji in najglobji bazen na svetu

Grčija


Grčija je bila ena prvih držav, ki je za obiskovalce odprla vrata že v maju. Pogoj za vstop v državo je predložitev dokazila o cepljenju ali negativni PCR test. Karantena za večji del obiskovalcev ni potrebna.

Bari in restavracije so odprti. Policijska ura velja od pol enih ponoči dalje. Turistična mesta so dostopna in funkcionalna.
 

Nemčija  


Tudi v Nemčiji vsaka regija prilagaja ukrepe glede na trenutno epidemiološko sliko. Za cepljene ne veljajo več nobene omejitve. Hoteli in restavracije se odpirajo za poslovne namene.
 

Več iz rubrike