Ena najbogatejših držav na svetu beleži rekordni upad gospodarstva

Letno gledano je gospodarstvo ene najbogatejših držav na svetu doživelo rekordni padec.
Fotografija: Do konca leta bi se Singapurjev BDP lahko zmanjšal za 4–7 odstotkov, kar bo največji upad v zgodovini države, napovedujejo tamkajšnji ekonomisti. FOTO: REUTERS/Edgar Su 
Odpri galerijo
Do konca leta bi se Singapurjev BDP lahko zmanjšal za 4–7 odstotkov, kar bo največji upad v zgodovini države, napovedujejo tamkajšnji ekonomisti. FOTO: REUTERS/Edgar Su 

Gospodarstvo Singapurja se je v drugem četrtletju letošnjega leta - kot posledica pandemije covid-19 - zmanjšalo za 41,2 odstotka v primerjavi s prvim. Takšne podatke je objavilo ministrstvo za trgovino in industrijo države.

To je bil drugi četrtletni padec zapored, kar tehnično pomeni recesijo. BDP se je v prvem četrtletju zmanjšal za 3,3 odstotka. Letno gledano je gospodarstvo ene najbogatejših držav na svetu doživelo rekordni 12,6-odstotni padec - največ, odkar je Singapur leta 1965 razglasil neodvisnost.Proizvodnja se je zmanjšala za 23,1 odstotka, obseg gradbenih del se je v četrtletju zmanjšal za 95,6 odstotka, upad storitev pa je znašal 37,7 odstotka. Do konca leta bi se Singapurjev BDP lahko zmanjšal za 4–7 odstotkov, kar bo največji upad v zgodovini države, napovedujejo tamkajšnji ekonomisti.

Junija je postalo znano, da so oblasti v Singapurju ljudem namenile 2,5 milijarde dolarjev neposredne pomoči na podlagi pandemije koronavirusa. 20 odstotkov BDP (70,3 milijarde dolarjev) je bilo namenjenih podpori gospodarstvu države.
 

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Direktor Turizma Bohinj: Ni nas treba učiti, kako naj delamo in nam očitati, da…

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus izpostavlja potrebo po uravnoteženosti med lokalnim okoljem in turizmom, ki je v tem oziru lahko zgolj na drugem mestu.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Še nedavno metropola, danes vse bližje mestu duhov

Lastniki nepremičnin brez najemnin, poslovne stavbe in nekdanji turistični magneti – prazni. Na sto tisoče Newyorčanov je zaradi koronske krize zapustilo - sicer nabito poln - New York.

Komentarji: