Elon Musk kmalu tudi lastnik verige restavracij?

Ustanovitelj Tesle naj bi načrtoval naslednji podjetniški podvig in s tem lastnikom električnih avtomobilov ponudil nekaj novega.
Fotografija: Elon Musk, FOTO: Stephen Lam / Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk, FOTO: Stephen Lam / Reuters

Prejšnji teden naj bi Elon Musk, prvi mož podjetja Tesla, vložil prijavo za zaščito logotipa »T« z identifikacijo restavracijske dejavnosti. Eden najuspešnejših podjetnikov naj bi načrtoval podajanje v posel s hitro prehrano, poroča Inc.

Pred tremi leti naj bi Musk v Los Angelesu načrtoval postavitev »drive-in« rock restavracije. V takratnem tvitu je naznanil, da se mu zdi ideja odlična. Ne le to. Podjetje naj bi takrat celo oddalo vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za navedeni projekt. Potem pa se naenkrat, kot navaja Electrec, o tem ni več nič govorilo.
image_alt
Hiše na Japonskem naprodaj že za 400 evrov

Letos je podjetje vložilo obrazec za novo gradbeno dovoljenje. Tokrat naj restavracija ne bi bila vključena. Vendar pa je prijava blagovne znamke v gostinski panogi v prejšnjem tednu jasen znak, da se s projektom nekaj dogaja.
 

V času polnjenja avtomobila na malico ali kosilo


Sicer je kombinacija restavracije in električne polnilnice nekaj, kar sodi eno k drugemu. Tesla je z namenom postavil številne polnilnice v bližino obstoječih restavracij. Kljub temu da lastniki električnih avtomobilov večino polnjen opravijo doma, so na dolgi poti postanki na polnilnicah nuja. Polnjenje električnega avtomobila lahko traja od 15 minut do ene ure; odvisno od velikosti baterije in njene izpraznjenosti. V času polnjenja je tako ravno dovolj časa za prigrizek ali celo kosilo.
Električna polnilnica, FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Električna polnilnica, FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Pred tremi leti je Musk sicer razlagal o »drive-in« restavraciji, pri čemer bi natakarji obiskovalce postregli na kotalkah. V restavraciji, kot si jo predstavlja ustanovitelj Tesle, naj bi se na posebnem platnu predvajali tudi odlomki najboljših filmov, kar bi voznike električnih avtomobilov zamotilo med čakanjem. Stranke naj bi v takih gostinskih obratih naročale neposredno z zaslonov na dotik, še navaja Inc.  

V podjetju Tesla sicer nimajo izkušenj z gostinsko dejavnostjo. Vendar bi po mnenju nekaterih opazovalcev to težavo Musk zlahka rešil, če bi sklenil partnerstvo s podjetjem, ki prihaja iz te panoge. Sicer je Musk že večkrat dokazal, da se lahko precej hitro priuči novih znanj, če okoliščine to zahtevajo. Podal se je namreč tudi na področje raketne znanosti.
image_alt
Podkast: Vojko Golmajer - kakšen je danski pristop k poslu

Treba bo počakati še nekaj časa, da se bodo v celoti razkrili Muskovi načrti, verjetno bi bili take popestritve mest z električnimi polnilnicami zagotovo veseli številni lastniki električnih avtomobilov.

Več iz rubrike