Na trg prihaja največji konkurent Tesle

Lucid Air je novi tip električnega avtomobila, ki se postavlja ob bok Teslinemu modelu S. V prodaji bo v začetku leta 2021.
Fotografija: Lucid Air. FOTO: Lucid
Odpri galerijo
Lucid Air. FOTO: Lucid

Architectural Digest poroča o novem modelu električnega avtomobila z nazivom Lucid Air, ki ga bo možno kupiti v začetku naslednjega leta, trenutno pa je možno izvesti prednaročilo. Avtomobil se ponaša z elegantnim designom in s 1080 konjskih moči. Lucid Air je zasnovan tako, da zagotavlja manjši upor kot Teslin model S, zaradi česar je energetsko učinkovitejši.

Lucid Air. FOTO: Lucid
Lucid Air. FOTO: Lucid
»Veliko smo delali na aerodinamični optimizaciji avtomobila in na pretoku zraka. Še posebej pozorni smo bili na odprtine za zrak, saj manjši pretok skozi vozilo pomeni tudi manj upora,« je povedal Derek Jenkins, podpredsednik podjetja Lucid.
  
Kratek pokrov avtomobila, ogromna kabina, ki jo zaključuje polna steklena streha, in design zadnjega vetrobranskega stekla dajejo avtomobilu praktičnost in sodoben izgled hkrati. Steklena streha vozila bo omogočala velik dotok naravne svetlobe v notranjost.


»Kljub temu, da je Air po modelu manjši, nižji in ožji, je v njem več prostora za potnike in tovor,« je dejal Jenkins in dodal, da je notranjost avtomobila pozorno oblikovana, je futurističnega izgleda. V vozilu se nahajata dva ekrana, ki omogočata opravljanje z avtomobilom na dotik. Notranja avtomobilska oprema je luksuznega izgleda, hkrati pa so pri tem v rabi materiali, ki so prijazni do okolja, kot recimo vegansko usnje, reciklirana preja, armatura iz volne alpaka in evkaliptus.

Lucid Air. FOTO: Lucid
Lucid Air. FOTO: Lucid
»Naša inovacija se ponaša s tem, da smo veliko pozornosti namenili bateriji in polnilni tehnologiji. Prizadevamo si za zmanjšanje toplote, energetskih izgub in mase,« je o prednostih modela Air povedal Eric Bach, vodja strojne in inženirske opreme v podjetju.

Podjetje Lucid je že odprlo razstavne prostore na ključnih trgih električnih vozil, kjer lahko potencialne stranke pregledajo vozilo in po želji izvedejo prednaročilo. Osnovni model vozila Lucid Air z enim motorjem zadaj bo imel 480 konjskih moči, njegova vrednost pa bo znašala približno 77.400 ameriških dolarjev. Model Touring bo na voljo po ceni 87.500 ameriških dolarjev. Imel bo dva motorja; enega zadaj in enega spredaj, pogon na štiri kolesa ter 170 več konjev od osnovnega modela. Model Grand Touring bo na voljo za 139.000 ameriških dolarjev, model Dream Edition pa bo imel 1080 konjev in bo vreden 169.000 ameriških dolarjev.

Več iz rubrike