ECB bo še dvigala obrestne mere, a manj kot doslej

Evropska centralna banka prazuje 25 let. Z guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Vasletom smo govorili o njenih preteklih izkušnjah in prihodnjih izzivih.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju pogovora z guvernerjem BS preberite:

Bo ECB, tudi upoštevajoč izjave predsednice Christine Lagarde, še opazno višala svoje obrestne mere tudi v prihodnje, ali pa je morda že blizu zgornje ravni? Kakšne nauke je ECB potegnila iz zadnje finančne krize? Je okrepila svojo institucionalno vlogo in nadzor bank? Kako privlačna valuta je zdaj evro v svetu pa tudi za članice Unije, ki ga nimajo? V katero smer gredo načrti za uvedbo digitalnega evra? 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.