EBRD s nizkimi obeti za Slovenijo in Srednjo Evropo

Evropska razvojna banka nam za letos napoveduje 1,5-odstotno gospodarsko rast, s tveganji, da bo nižja. Consensus pričakuje inflacijski pospešek v septembru.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite: 

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) v novih projekcijah za letos napoveduje recesijo in skrčenje BDP kar v treh svojih evropskih članicah (Estoniji, Madžarski in Litvi). Zelo šibko, komaj kaj več kot ničelno gospodarsko dinamiko, predvideva tudi za Češko in Poljsko, napoved rasti za Slovenijo pa letos ohranja pri precej nizkih 1,5-odstotka, prihodnje leto naj bi se naš BDP zvišal za 2,3 odstotka.

Zakaj so letos take razlike med gospodarsko rastjo v 38 državah, kjer deluje EBRD? Kako se bo gibala inflacija v prihodnjih mesecih? 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.