Donald Trump je nazaj

Nekdanji predsednik ZDA Trump se je vrnil k temu, kar najbolje pozna.
Fotografija: Donald trump je nazaj. Foto: REUTERS/Yuri Gripas
Odpri galerijo
Donald trump je nazaj. Foto: REUTERS/Yuri Gripas

Nič ni niti približno povezano s politiko – osredotočil se je na svoje precejšnje poslovne interese v tujini. Razkošne vile, letovišče in ja, igrišče za golf. Donald Trump se je namreč zagrebel za ogromno turistično letovišče v Indoneziji.
 
Tajkun Hary Tanoesoedibjo, indonezijski milijarder, vodi Lido City, krovni projekt, ki se nahaja približno 60 kilometrov južno od prestolnice Džakarte na območju Bogorja, kjer bo Trumpova organizacija upravljala z luksuznimi vilami, letoviščem in igriščem za golf, poroča Reuters.
Hary Tanoesoedibjo. Foto: Bloomberg
Hary Tanoesoedibjo. Foto: Bloomberg

 
Tanoesoedibjo, ki je med drugim tudi izvršni predsednik skupine MNC Group je v besedilnem sporočilu za javnost dejal, da je za približno 1000 hektarjev v regiji Bogor je pridobljeno posebno dovoljenje za ekonomsko cono. Oznaka pomeni, da lahko projekt koristi znižanju davka od dohodkov pravnih oseb, znižanju davka od prodaje luksuznega blaga in prizanesljivosti pri dovoljenjih.
 


Tanoesoedibjo poseben poudarek daje filmskem studiu Movieland, za katerega upa, da bo »odgovor Indonezije na Hollywood«.
 
Lido City. Foto: MNC Land
Lido City. Foto: MNC Land


Glede na poročila in napovedi bi lahko Lido City do leta 2038 pritegnil 2,4 milijarde ameriških dolarjev naložb in 3,17 milijona turistov na leto. Ob tem ni jasno navedeno, ali bo imela tudi Trumpova organizacija koristi od davčnih olajšav, saj MNC ni razkril nobene delitve dobička sheme upravljanja nepremičnin.

Lido City. Foto: MNC Land
Lido City. Foto: MNC Land

 
Filmski studio ni edina večja naložba Trumpa v Indoneziji. Z MNC sodeluje tudi pri projektu Bali, ki bo vključeval hotel s šestimi zvezdicami in igrišče za golf. Nekateri analitiki že napovedujejo, da gre za uspešen podvig, saj naj bi Bali po pandemičnem času v polnem zagonu nadaljeval svojo turistično industrijo.

MNC Bali Resort. Foto: MNC Land
MNC Bali Resort. Foto: MNC Land

 

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: