Dolenc bi zaradi odličnih izkušenj nadaljeval delo v Banki Slovenije

Kandidat za viceguvernerja se je javno predstavil v predsedniški palači, DZ bo o njegovem imenovanju predvidoma odločal prihodnji teden.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Primož Dolenc, kandidat za viceguvernerja in člana sveta Banke Slovenije, uživa zadostno podporo v parlamentu, predsednik republike pa se je po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin odločil, da je zaradi številnih kvalitet primeren kandidat za ta položaj, in ga je zato predlagal v imenovanje državnemu zboru, je ob njegovi javni predstavitvi povedala generalna sekretarka predsednikovega urada Nataša Kovač.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.