Dober krmar pripelje ladjo vedno v pristan

7.aprila, na svetovni dan zdravja, bo 2 milijona gledalcev iz 90 držav poslušalo o "novih paradigmah v svetu pandemije". Kje in kako?
Fotografija: Med potrjenimi predavatelji so dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije; Sri Sri Ravi Shankar, ustanovitelj World Forum for Ethics in Business in ustanovitelj The Art of Living Foundation; predsednik Surinama; predsednik vlade Slovenije; FOTO: Artofliving
Odpri galerijo
Med potrjenimi predavatelji so dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije; Sri Sri Ravi Shankar, ustanovitelj World Forum for Ethics in Business in ustanovitelj The Art of Living Foundation; predsednik Surinama; predsednik vlade Slovenije; FOTO: Artofliving

Spreminjajoče se paradigme v svetu pandemije - 2 milijona gledalcev iz 90 držav se bo na svetovni dan zdravja udeležilo svetovnega vrha
 
Generalni direktor WHO  dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, svetovno priznani humanitarec Sri Sri Ravi Shankar, voditelji držav, ministri za zdravje, izvršni direktor Pfizer Indija in direktor UEFA CSR (nogomet in družbena odgovornost) so glavni govorniki tega dogodka, ki bo gostil  več kot 100 predavateljev na  glavnih panelih in v 23 poglobljenih razpravah na delavnicah
 
Ob svetovnem dnevu zdravja bo fundacija World Forum for Ethics in Business s sedežem v Bruslju povabila k razmišljanju o etičnih  posledicah pandemije, ukrepih, potrebnih za izboljšanje zdravja in dobrega počutja posameznika v teh izjemnih časih.

Prav tako si prizadeva za  usmerjanje in najboljše prakse za več  etik in vrednot v prizadevanjih za fizično in duševno zdravje po vsem svetu.

Dogodek na temo ''Spreminjanje paradigem v svetu pandemije: Kako si povrniti zaupanje? Zdravje, sreča in etika'', bo potekal kot virtualni dogodek v živo 7. aprila 2021, od 13.00 do 19.00.
 
V glavnih panelnih razpravah in interaktivnih delavnicah bo ta dogodek združil vodilne zainteresirane deležnike iz politike, gospodarstva, akademike in civilno družbo, da bodo izzvali status quo in poiskali odgovore za boljše krmarjenje skozi pandemijo in čas, ki prihaja.

Direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus bo govorec na dogodku. FOTO: REUTERS
Direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus bo govorec na dogodku. FOTO: REUTERS

 
V središču razprav bodo osrednje teme, kot so agresija in depresija - duševno zdravje v središču pozornosti in kako se z njim spoprijeti, kriza etičnega in moralnega vodstva, ki jo je razkrila pandemija Covid-19, holistični  pristop k zdravju in dobremu počutju, grožnja  cepilnega nacionalizma, vloga medijev in vpliv na šport. V programu bo tudi posebna razprava farmacevtskih podjetij.
 
Med potrjenimi predavatelji so dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije; Sri Sri Ravi Shankar, ustanovitelj World Forum for Ethics in Business in ustanovitelj The Art of Living Foundation; predsednik Surinama; predsednik vlade Slovenije; namestniki premierjev iz Belgije in Mauritiusa; Ministri za zdravje iz Združenega kraljestva, Omana, Surinama in Gvajane; Surinamov obrambni minister; nekdanji norveški premier Kjell Magne Bondevik; Dr. Roland Koch, predsednik fundacije Ludwig Erhard in predsednik nadzornega sveta UBS; Vodja Pfizer dr. S. Sridhar iz Indije; Michele Uva, direktor Football and Social Responsibility pri UEFI; Strokovnjak za okolje in nekdanji vodja ZN za okolje Erik Solheim in mnogi drugi. Celoten seznam govornikov je na voljo na https://wfeb.org/pandemicworld

Mirovnik, humanist in duhovni učitelj Sri Sri Ravi Shankar FOTO: Jure Eržen/Delo
Mirovnik, humanist in duhovni učitelj Sri Sri Ravi Shankar FOTO: Jure Eržen/Delo

 
»Pandemija koronavirusa je ustvarila svetovno krizo z daljnosežnimi socialnimi, ekonomskimi in zdravstvenimi posledicami. Naša odpornost v teh težkih časih ni na preizkušnji samo z borbo  proti širjenju virusa, temveč tudi s tem, kako najbolje izkoristiti okoliščine. To  pa zahteva naše skupno ukrepanje. To je velika kriza, vendar je tudi priložnost, da razmislimo o svojem življenju in na novo določimo svoje vloge in odgovornosti«,  pred konferenco poudarja Sri Sri Ravi Shankar, ustanovitelj World Forum for Ethics in Business (WFEB).
 
Preko družbenih omrežij si bo ta dogodek ogledalo približno dva milijona gledalcev, prek kanalov družbenih omrežij WFEB in njihovih partnerjev, v več kot 100 državah. Prejšnje virtualne konference, ki jih je organiziral World Forum for Ethics in Business, si je v 100 državah na spletu ogledalo 1,75 milijona gledalcev.
 
Udeležba na konferenci je brezplačna. Zahteva se predhodna registracija na https://wfeb.org/pandemicworld
 
 

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.