Continental v treh mesecih nabral preko 740 milijonov evrov izgube

V drugem četrtletju je dobavitelj avtomobilskih delov in proizvajalec pnevmatik Continental, utrpel velike izgube.
Fotografija: Pred enim letom je Continental ustvaril 484,8 milijona dobička. FOTO: KULLAPONG PARCHERAT / Shutterstock
Odpri galerijo
Pred enim letom je Continental ustvaril 484,8 milijona dobička. FOTO: KULLAPONG PARCHERAT / Shutterstock

Dobavitelj avtomobilskih delov in proizvajalec pnevmatik Continental je zaradi koronske krize zdrsnil globoko v območje izgube. Čista izguba med aprilom in koncem junija je bila 741,1 milijona evrov.

Pred enim letom je Continental ustvaril 484,8 milijona dobička. »V najhujši gospodarski krizi v avtomobilski industriji po drugi svetovni vojni smo se odrezali bolje kot naši tekmeci,« je po objavi medletnih rezultatov dejal izvršni direktor Elmar Degenhart.Družba želi nadaljevati z varčevanjem glede na že znani padec prodaje - 41,2 odstotka. »Naš korak na stroškovni zavori je opazen in hiter,« je dejal Degenhart. Continental je v drugem četrtletju znižal fiksne stroške za več kot 400 milijonov evrov v primerjavi z istim obdobjem prejšnjega leta. V celotnem letu bi se morali izdatki za fiksne stroške zmanjšati za več kot 5 odstotkov, naložbe pa za dobrih 25 odstotkov.

Konkretnih napovedi za leto podjetje trenutno ne dosega, svetovna proizvodnja vozil pa bo po napovedi analitikov tudi v tretjem četrtletju za 10 do 20 odstotkov nižja v primerjavi s preteklim letom.
 

Več iz rubrike

Komentarji: