Bo Piran postal kulturna prestolnice Evrope?

Piranska občina bo skupaj z vsaj tremi občinami slovenske Istre in s še po eno iz hrvaškega ter italijanskega zamejstva kandidirala za Evropsko prestolnico kulture 2025. 
Fotografija: Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture bo morala biti vložena do konca leta. Foto:Igor Mali
Odpri galerijo
Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture bo morala biti vložena do konca leta. Foto:Igor Mali

To so se včeraj dogovorili štirje župani slovenske Istre na svojem rednem mesečnem srečanju.

Tako bo Piran po Novi Gorici, Kranju, Ptuju in Ljubljani, najverjetnejši peti kandidat za prestižni naslov evropske prestolnice kulture iz Slovenije.

»Načrtujemo, da bi že v naslednjem tednu podpisali pismo o nameri. Ta čas bomo določili, kdo naj bi bili nosilci najpomembnejših nalog, ustanovili bi radi ožjo in širšo strokovno skupino. Prva bi pripravila vlogo za kandidaturo, njen širši del pa bi jo vsebinsko dopolnjeval, ki bi morala biti vložena dokonca leta,« je načrt piranske občine po sestanku županov novinarjem sporočil koprski župan Aleš Bržan.

Kandidatura bo morala biti vložena do konca leta, komisija bi že februarja 2020 prišla v slovensko Istro, da bi preverila pripravljenost Pirana in partnerskih mest (pa tudi vseh ostalih slovenskih mest) na kandidaturo.

VEČ NA DELO.SI

Piran po Novi Gorici, Kranju, Ptuju in Ljubljani, najverjetnejši peti kandidat za prestižni naslov evropske prestolnice kulture iz Slovenije. Jure Eržen
Piran po Novi Gorici, Kranju, Ptuju in Ljubljani, najverjetnejši peti kandidat za prestižni naslov evropske prestolnice kulture iz Slovenije. Jure Eržen

Več iz rubrike