Bo največji letošnji IPO pivovarski?

Če bo cena delnic v prvi javni ponudbi na zgornji meji intervala iz prospekta, bi to pomenilo vrednotenje azijskega dela na 63,7 milijard dolarjev.
Fotografija: S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji. Foto: Reuters
Odpri galerijo
S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji. Foto: Reuters

Pivovarski velikan Anheuser-Busch InBev SA bo skušal s prvo javno ponudbo delnic (IPO) svojega azijsko-pacifiškega oddelka na borzi v Hong Kongu zbrati med 8,3 in 9,8 milijarde dolarjev, s čimer bi se zavihtel na vrh letošnji IPO-jev (do zdaj je letošnji največji IPO izvedel Uber, ko je zbral 8,1 milijarde dolarjev).

Če bo cena delnic v prvi javni ponudbi na zgornji meji intervala iz prospekta, bi to pomenilo vrednotenje azijskega dela na 63,7 milijard dolarjev, piše spletni Wall Street Journal.

Družba nujno potrebuje nova sredstva, saj je močno zadolžena – v zadnjih letih so se jim nakopičili dolgovi v višini več kot sto milijard dolarjev, od česar levji delež zavzemajo posojila, ki jih je družba najela, da je leta 2016 lahko izvedla mega prevzem in kupila svojega tekmeca SABMiller.

S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji.

Več iz rubrike

aktualno

V Veliki Britaniji kmalu poskusna uvedba štiridnevnega delovnika

V okviru pilotnega projekta bo 30 britanskih podjetij uvedlo preizkusni štiridnevni delovni teden. Delavci bodo pri tem obdržali polno plačo.

aktualno

Pokojnine se bodo dodatno uskladile

V veljavo je stopila pokojninska novela, po kateri se bodo pokojnine dodatno uskladile. Kaj to pomeni za upokojence?

aktualno

Spremembe pri igrah na srečo pripravljene na potrditev

Pripravljen je predlog novele zakona o igrah na srečo, ki med drugim prinaša delno liberalizacijo tega področja ter spremembe pri dodeljevanju koncesij.

aktualno

World Economic Forum: EU o mikročipih, Rusiji in zaupanju

Na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) sta o namerah Evropske unije in Nemčije spregovorila predsednica Evropske komisije in novi nemški kancler.

Komentarji: