Bo največji letošnji IPO pivovarski?

Če bo cena delnic v prvi javni ponudbi na zgornji meji intervala iz prospekta, bi to pomenilo vrednotenje azijskega dela na 63,7 milijard dolarjev.
Fotografija: S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji. Foto: Reuters
Odpri galerijo
S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji. Foto: Reuters

Pivovarski velikan Anheuser-Busch InBev SA bo skušal s prvo javno ponudbo delnic (IPO) svojega azijsko-pacifiškega oddelka na borzi v Hong Kongu zbrati med 8,3 in 9,8 milijarde dolarjev, s čimer bi se zavihtel na vrh letošnji IPO-jev (do zdaj je letošnji največji IPO izvedel Uber, ko je zbral 8,1 milijarde dolarjev).

Če bo cena delnic v prvi javni ponudbi na zgornji meji intervala iz prospekta, bi to pomenilo vrednotenje azijskega dela na 63,7 milijard dolarjev, piše spletni Wall Street Journal.

Družba nujno potrebuje nova sredstva, saj je močno zadolžena – v zadnjih letih so se jim nakopičili dolgovi v višini več kot sto milijard dolarjev, od česar levji delež zavzemajo posojila, ki jih je družba najela, da je leta 2016 lahko izvedla mega prevzem in kupila svojega tekmeca SABMiller.

S kotacijo v Hong Kongu naj bi si tudi nekoliko olajšali prevzemanje manjših tekmecev v azijsko-pacifiški regiji.

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

Komentarji: