Bill Gates ostro nad Elona Muska: Bodi že enkrat tiho

Bill Gates, eden izmed najbogatejših Zemljanov je sicer vajen besednih spopadov, vendar v javnih govorih slovi kot pravi diplomat. Tokrat je šel nekoliko dlje.
Fotografija: Bill Gates pri včerajšnjem komentiranju prvega moža Tesle, ni bil prav diplomatski in Musku med vrsticami dejal naj ne govori o stvareh, o katerih ne ve prav dosti. FOTO: REUTERS/Hannah McKay
Odpri galerijo
Bill Gates pri včerajšnjem komentiranju prvega moža Tesle, ni bil prav diplomatski in Musku med vrsticami dejal naj ne govori o stvareh, o katerih ne ve prav dosti. FOTO: REUTERS/Hannah McKay

Pred časom je ameriški predsednik Donald Trump ustanovitelja Microsofta dvakrat zapored vprašal, če obstajajo razlike med virusoma HIV in HPV (prvi povzroča smrtonosno imunsko bolezen Aids, drugi pa je glavni vzrok raka na materničnem vratu). Gates mu je diplomatsko odgovoril, da ljudje ta dva virusa res »redko zamenjajo«.

Pri včerajšnjem komentiranju prvega moža Tesle, ni bil tako diplomatski in Musku med vrsticami dejal naj ne govori o stvareh, o katerih ne ve prav dosti.

Kot mnogi uspešni (in neuspešni) podjetniki ima tudi Musk navado domnevati, da je strokovnjak tudi na področjih, na katera se ne spozna kaj dosti. Odličen primer tega je Muskovo čudno vztrajanje, da bi lahko hitro zgradil podmornico, da bi takrat rešil nekaj ujetih jamarjev na Tajskem.Tudi na območjih, ki mejijo na njegovo podjetje, Muska zanaša v nesmiselno. Na primer, Musk nenehno napoveduje, da so avtonomni avtomobili tik za vogalom, čeprav naj bi ta tehnologija potrebovala tako imenovano »tehnološko singularnost«, preboj, za katerega so celo največji zagovorniki umetne inteligence prepričani, da je desetletja stran.
Marca, ko je bilo jasno, da je svet zajela velika pandemija, je Musk tvitnil, da je »panika okoli koronavirusa neumna«. FOTO:  REUTERS/Joe Skipper 
Marca, ko je bilo jasno, da je svet zajela velika pandemija, je Musk tvitnil, da je »panika okoli koronavirusa neumna«. FOTO:  REUTERS/Joe Skipper 

Podobno Musk že nekaj časa pridiga o novem virusu – covidu-19. Marca, ko je bilo jasno, da je svet zajela velika pandemija, je Musk tvitnil, da je »panika okoli koronavirusa neumna«. Musk je napačno ocenil tudi porast primerov (glede na uradne podatke) in razširil nevaren mit, da so otroci imuni na novo bolezen dihal in pluč.

Gates, ki naj bi s svojim denarjem in vplivom skušal rešiti težave s cepivom, je imel Muska očitno dovolj. Tako je v intervjuju za CNN, namesto da bi nagovarjal Muskove sledilce, v svojem stilu nagovoril kar njega:


Z drugimi besedami: »Drži se svojega področja in bodi tiho o rečeh, o katerih ne veš prav dosti.«
 
 

Več iz rubrike

Komentarji: