Besede, ki smo jih letos največkrat vtipkali v Google

Slovenci so tudi letos prek Googla najpogosteje iskali podatke o epidemiji covida-19.
Fotografija: Foto: Andrew Kelly / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Andrew Kelly / Reuters

Slovenci so tudi letos na spletu najpogosteje iskali informacije o koronavirusu, kažejo podatki Googla o najpogostejših iskanjih v letošnjem letu. Na prvem mestu seznama najpogostejših iskanj v Sloveniji je namreč covid sledilnik. Na drugo mesto se je uvrstilo vreme, na tretje pa Euro 2020, so sporočili iz Grayling Slovenija.

Pogosto iskana gesla, kot so SMSpass, cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura, pa po navedbah Grayling Slovenija kažejo, da so prebivalce Slovenije zelo zanimali tudi ukrepi za omejevanje epidemije covida-19. Prav tako je bilo veliko zanimanja za informacije, povezane s šolo na daljavo.

image_alt
Najbogatejši športniki na svetu in njihovo premoženje

Tudi v iztekajočem se letu je bilo veliko pozornosti namenjene športu, saj je prišlo do množičnih iskanj športnikov in športnih dogodkov. Izstopal je tudi referendum o noveli zakona o vodah.

Zelo iskane besede tudi potresi, NBA, bitcoin in Vuelta

Kot je sicer razvidno iz seznamov Grayling Slovenija, so covid sledilniku, vremenu in Euru 2020 v deseterici najbolj priljubljenih splošnih iskanj letos sledili potresi, NBA, bitcoin, Vuelta, Tour de France, olimpijske igre in pust 2021.

Najbolj iskane osebe so bile plezalka Janja Garnbret, kolesar Primož Roglič, nekdanji član podmladka SDS Luka Lah, pesnik in pisatelj Feri Lainšček, kolesar Tadej Pogačar, smučarka Andreja Slokar, poslanka Janja Sluga, pevka Ana Soklič, nekdanji prvi mož UKC Ljubljana in aktualni zdravstveni minister Janez Poklukar ter pevka Aleksandra Ilijevski.

image_alt
Proizvajalec Mozartovih kroglic zaradi pandemije v stečaj

S področja TV zabave so zmagovalci resničnostni šovi. Na prvih dveh mestih sta namreč Sanjski moški in Kmetija. Na tretjem mestu se je znašla Evrovizija 2021. Sledita še resničnostni šov Exatlon Slovenije in šov Slovenija ima talent.

Med aktualnopolitičnimi iskanji so bili v ospredju referendum za pitno vodo, plače policistov, minimalna plača 2021, PKP7 in Janja Sluga.

Najbolj iskani dogodki so bili pust, dan državnosti, velika noč, prvi pomladni dan in novo leto.

image_alt
Denar pomotoma nakazal tujcu in ga z velikim trudom dobil nazaj

Več iz rubrike