Banka Slovenije: Tveganja za finančno stabilnost se večajo

Finančni sistem ostaja stabilen, na porast sistemskih tveganj pa vplivajo zlasti posledice ruske agresije v Ukrajini, ugotavljajo v centralni banki.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Finančni sistem v Sloveniji je letos ostal stabilen, vendar pa se sistemska tveganja za finančno stabilnost večajo. Glavni razlogi za to so pričakovano poslabšanje gospodarskih razmer in vztrajanje inflacije na visokih ravneh, na kar sicer ključno vplivajo ruska agresija v Ukrajini ter z njo povezane posledice in negotovosti, ugotavljajo v Banki Slovenije.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.