Apple sledi ukradenim iphonom

Ameriški tehnološki velikan Apple želi svoje pametne telefone pred krajo iz trgovin zaščititi tudi z oddaljenim nadzorom.
Fotografija: Na zaslonih ukradenih iphonov se bodo pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo. FOTO: REUTERS/Patrick T. Fallon
Odpri galerijo
Na zaslonih ukradenih iphonov se bodo pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo. FOTO: REUTERS/Patrick T. Fallon

Kot so ta teden poročali ameriški mediji, so se na zaslonih ukradenih iphonov pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo.

Po poročanju medijev ukrep velja le za naprave, ki še niso bile prodane. Največkrat so to telefoni, ki jih nepridipravi ukradejo iz trgovin, kjer so strankam na voljo za preizkus delovanja.Število kraj iz trgovin se je v ZDA po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povečalo po izbruhu protestov, nemirov in nasilja po smrti temnopoltega osumljenca pretekli ponedeljek v Minneapolisu. Protesti proti rasizmu so se razširili tudi v mnoge druge države sveta.

Vodstvo Appla je sicer poudarilo, da zaradi protestov in z njimi povezanih dogodkov na naprave niso nameščali nobene dodatne programske ali strojne opreme.

Apple je svoje trgovine v ZDA začel znova odpirati šele pred kratkim, potem ko so bile zaradi pandemije koronavirusne bolezni zaprte več tednov.

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: