Apple sledi ukradenim iphonom

Ameriški tehnološki velikan Apple želi svoje pametne telefone pred krajo iz trgovin zaščititi tudi z oddaljenim nadzorom.
Fotografija: Na zaslonih ukradenih iphonov se bodo pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo. FOTO: REUTERS/Patrick T. Fallon
Odpri galerijo
Na zaslonih ukradenih iphonov se bodo pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo. FOTO: REUTERS/Patrick T. Fallon

Kot so ta teden poročali ameriški mediji, so se na zaslonih ukradenih iphonov pojavila obvestila, da je naprava onesposobljena in da ji sledijo.

Po poročanju medijev ukrep velja le za naprave, ki še niso bile prodane. Največkrat so to telefoni, ki jih nepridipravi ukradejo iz trgovin, kjer so strankam na voljo za preizkus delovanja.Število kraj iz trgovin se je v ZDA po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povečalo po izbruhu protestov, nemirov in nasilja po smrti temnopoltega osumljenca pretekli ponedeljek v Minneapolisu. Protesti proti rasizmu so se razširili tudi v mnoge druge države sveta.

Vodstvo Appla je sicer poudarilo, da zaradi protestov in z njimi povezanih dogodkov na naprave niso nameščali nobene dodatne programske ali strojne opreme.

Apple je svoje trgovine v ZDA začel znova odpirati šele pred kratkim, potem ko so bile zaradi pandemije koronavirusne bolezni zaprte več tednov.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: