Amazon začel prodajati zdravila na recept, na voljo bo tudi cepivo

Obstaja star rek: Nikoli ne zapravljajte dobre krize. No, izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, ne pusti, da kriza mine, ne da bi iz nje iztisnil kar se le da.
Fotografija: Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock

Po letih tihe in dosledne priprave, od nakupa startupa PillPack do vložitve dovoljenj in lansiranja novih lastnih blagovnih znamk, je Amazon končno pripravljen za začetek poslovanja s spletno lekarno - Amazon Pharmacy.

Podjetje je v torek napovedalo, da bo ameriškim kupcem začelo prodajati zdravila, kar je bilo splošno znano kot logičen naslednji korak najbogatejšega Zemljana.
 
S presenetljivo potezo se je v torek odprla spletna lekarna, ki zaznamuje agresiven prehod tehnološkega giganta v lekarniško industrijo sredi neprimerljive zdravstvene krize. V začetku podjetje načrtuje prodajo običajnih izdelkov, kot so kreme, tablete in ostala zdravila. Toda ključna ponudba še prihaja: Amazon bo primernim kupcem ponujal in dostavljal tudi zdravila na recept, kot je inzulin, ki ima temperaturne zahteve (mora ostati na hladnem), kot tudi Pfizerjevo cepivo proti covidu-19.


Uporabniki spletne platforme, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, lahko generična zdravila kupijo z do 80-odstotnim popustom, za zdravila blagovne znamke pa bodo plačali do 40 odstotkov manj, so sporočili iz podjetja.
 
In kar tako, Amazon agresivno prehaja v še eno novo industrijo, ki je poleg tehnološke, velika zmagovalka tokratne krize.
 

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: