Amazon začel prodajati zdravila na recept, na voljo bo tudi cepivo

Obstaja star rek: Nikoli ne zapravljajte dobre krize. No, izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, ne pusti, da kriza mine, ne da bi iz nje iztisnil kar se le da.
Fotografija: Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock

Po letih tihe in dosledne priprave, od nakupa startupa PillPack do vložitve dovoljenj in lansiranja novih lastnih blagovnih znamk, je Amazon končno pripravljen za začetek poslovanja s spletno lekarno - Amazon Pharmacy.

Podjetje je v torek napovedalo, da bo ameriškim kupcem začelo prodajati zdravila, kar je bilo splošno znano kot logičen naslednji korak najbogatejšega Zemljana.
 
S presenetljivo potezo se je v torek odprla spletna lekarna, ki zaznamuje agresiven prehod tehnološkega giganta v lekarniško industrijo sredi neprimerljive zdravstvene krize. V začetku podjetje načrtuje prodajo običajnih izdelkov, kot so kreme, tablete in ostala zdravila. Toda ključna ponudba še prihaja: Amazon bo primernim kupcem ponujal in dostavljal tudi zdravila na recept, kot je inzulin, ki ima temperaturne zahteve (mora ostati na hladnem), kot tudi Pfizerjevo cepivo proti covidu-19.


Uporabniki spletne platforme, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, lahko generična zdravila kupijo z do 80-odstotnim popustom, za zdravila blagovne znamke pa bodo plačali do 40 odstotkov manj, so sporočili iz podjetja.
 
In kar tako, Amazon agresivno prehaja v še eno novo industrijo, ki je poleg tehnološke, velika zmagovalka tokratne krize.
 

Več iz rubrike

aktualno

Zaprtje države povečalo grožnjo dela na črno

Obrtniki in trgovci še enkrat več pozivajo po ponovnem odprtju gospodarskih dejavnosti, saj ukrepi niso učinkoviti, hkrati se veča tudi grožnja dela na črno.

aktualno

PKP7: Predlog pripravljen, sindikati na nogah

Vlada je pripravila predlog sedmega protikoronskega zakona, ki bo ponudil dodatno pomoč gospodarstvu. V ZSSS so na nogah, saj so bili sindikati znova izključeni iz priprave nabora ukrepov.

aktualno

Kitajci kupili avstralski otok in izgnali domačine

Kitajsko podjetje je kupilo avstralski otok in zdaj preprečuje, da bi Avstralci stopili nanj. Tako domačini kot turisti so ogorčeni.

aktualno

Barack in Michelle Obama sta si privoščila za skoraj 12 milijonov

Novi dom zakoncev Obama stoji na 29 hektarjev velikem posestvu, ima 7 spalnic in 8 in pol kopalnic. Na voljo je tudi zasebna plaža.

Komentarji: