Amazon začel prodajati zdravila na recept, na voljo bo tudi cepivo

Obstaja star rek: Nikoli ne zapravljajte dobre krize. No, izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, ne pusti, da kriza mine, ne da bi iz nje iztisnil kar se le da.
Fotografija: Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Amazon Pharmacy. FOTO: Shutterstock

Po letih tihe in dosledne priprave, od nakupa startupa PillPack do vložitve dovoljenj in lansiranja novih lastnih blagovnih znamk, je Amazon končno pripravljen za začetek poslovanja s spletno lekarno - Amazon Pharmacy.

Podjetje je v torek napovedalo, da bo ameriškim kupcem začelo prodajati zdravila, kar je bilo splošno znano kot logičen naslednji korak najbogatejšega Zemljana.
 
S presenetljivo potezo se je v torek odprla spletna lekarna, ki zaznamuje agresiven prehod tehnološkega giganta v lekarniško industrijo sredi neprimerljive zdravstvene krize. V začetku podjetje načrtuje prodajo običajnih izdelkov, kot so kreme, tablete in ostala zdravila. Toda ključna ponudba še prihaja: Amazon bo primernim kupcem ponujal in dostavljal tudi zdravila na recept, kot je inzulin, ki ima temperaturne zahteve (mora ostati na hladnem), kot tudi Pfizerjevo cepivo proti covidu-19.


Uporabniki spletne platforme, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, lahko generična zdravila kupijo z do 80-odstotnim popustom, za zdravila blagovne znamke pa bodo plačali do 40 odstotkov manj, so sporočili iz podjetja.
 
In kar tako, Amazon agresivno prehaja v še eno novo industrijo, ki je poleg tehnološke, velika zmagovalka tokratne krize.
 

Več iz rubrike