18. oktober: Brez PIN številke brezstično plačevanje do 25 evrov

Z 18. oktobrom se spremeni zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, in sicer s 15 na 25 evrov.
Fotografija: brezstično plačevanje
Odpri galerijo
brezstično plačevanje

Na POS terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več treba vnesti PIN številke za plačilo do vključno 24,99 evra.

Bo pa vnos PIN številke po novem potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 25 evrov (oziroma izjemoma za brezstična plačila pod 25 evrov, kadar bo takšna zahteva POS terminala).

Iz banke NLB so sporočili, da kljub enostavnemu plačevanju nepooblaščeno skeniranje podatkov s kartice ni mogoče. Prenos podatkov med brezstično kartico in terminalom POS je ustrezno kodiran s t. i. dinamičnimi kriptogrami, ki so edinstveni za vsako posamezno transakcijo. Poleg tega se je treba pri plačevanju s kartico terminalu POS približati na manj kot 2 centimetra, še opozorijo.

VEČ O TEM SI PREBERITE TU.PREBERITE ŠE:
IMF: Svetovna rast najnižja v zadnjih desetih letih  
Oživljanje evropske gospodarske aktivnosti
Kako je sreča povezana s plačo?
 

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: