Znate rusko?

Če se spogledujete z ruskim trgom, je dobro znati rusko. Znanje jezika je pogoj za uspešno sodelovanje z ruskimi partnerji, pravijo poznavalci.
Fotografija: Albina Podbevšek
Odpri galerijo
Albina Podbevšek

»Redki odločevalci govorijo še kakšen evropski jezik. Angleško govorijo direktorji v panogi informacijske tehnologije, v turizmu, v drugih pa redkeje,« posebnost jezikovne kulture ponazori Esad Ajeti, direktor podjetja Asad. Rusom se zaradi velikosti trga ni treba učiti tujih jezikov, saj se tuji ponudniki prilagajajo njim.Koliko vodke se spije na sestankih v Rusiji?


»Tudi ruska zakonodaja predpisuje, da morajo biti vsa osnovna dokumentacija podjetja in pogodbe v ruskem jeziku. Zato številna zahodna podjetja za lokalne predstavnike v Rusiji najemajo državljane baltskih držav, Poljske ali nekdanje Jugoslavije, ki znajo rusko in jezik države, iz katere je podjetje,« dodaja Ajeti.
Temu pritrjuje tudi Škrabec, ki pravi, da je za sistematično poslovanje v Rusiji zelo priporočljivo znanje ruščine, pri poslovanju pa je treba imeti lokalnega partnerja, in sicer v regijah, kjer podjetje posluje. Rusija je namreč tako velika, da je iz enega mesta nemogoče pokrivati celotno državo.

Tveganja poslovanja na ruskem trgu?

OSNOVE POSLOVANJA V RUSIJI? PREBERITE TU.

 

 

 

 

PKZ - partner projekta

Albina Podbevšek
Albina Podbevšek

Več iz rubrike

tveganja-in-priloznosti

Tveganj v mednarodnem poslovanju bo čedalje več

Slovensko gospodarstvo je kljub majhnosti v dobri formi. Je zdravo, živahno ter po letih finančne in ekonomske krize stabilno. Kako se ti trendi kažejo v poslu? S kakšnimi tveganji se spopada gospoda…

tveganja-in-priloznosti

Poslovna konferenca: Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo

Vsako podjetje se srečuje s tveganji, toda v njih so tudi priložnosti. Rdeča nit oktobrske konference z naslovom Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo bo pogled na tveganja z razl…

tveganja-in-priloznosti

Črna laboda Bin Laden in Trump

Za gospodarstvo predstavljajo največje tveganje črni labodi – nepredvidljivi dogodki, ki prinesejo ekstremne posledice ter katerega vzroke lahko razložimo šele po njegovem nastopu.

tveganja-in-priloznosti

Kateri tuji trgi so (bili) največji izziv?

Pri širjenju v tujino podjetja upoštevajo različne kazalnike, ki se nagnejo v prid naložbi v tujini. Vsak tuj trg ima svoje specifike – na nekatere je lažje priti, na druge težje, prav tako so podvrž…

Komentarji: