Ivo Boscarol: Podjetje na Kitajskem smo odprli v uri in pol

Solastnik in direktor Pipistrela Ivo Boscarol, ki ima tovarno na Kitajskem pravi, da so podjetje na Kitajskem ustanovili v uri in pol, pridobili bančni račun, davčno številko (vse na enem mestu) in začeli poslovati.
Fotografija: Partnerja v Pipistrel Asia Pacific Danny Wu (levo) in Ivo Boscarol./ izvorno ime datoteke: IMG_6005.JPG
Odpri galerijo
Partnerja v Pipistrel Asia Pacific Danny Wu (levo) in Ivo Boscarol./ izvorno ime datoteke: IMG_6005.JPG

Doda, da kitajski partner za ustanovitev podjetja ni nujen. »Mi smo se za partnerja odločili iz drugih razlogov. Tovarna je le ena od dejavnosti. Na Kitajskem smo z lokalnimi partnerji ustanovili pet podjetij za različne dejavnosti,« pojasnjuje. Tudi poslovnih vizumov niso potrebovali, dovolj je bil turistični.


PREBERITE ŠE:

Kako poslovati s KITAJSKO

Šanghaj: Na valovih pritajenega uspeha


Zakaj so se odločili na Kitajskem odpreti tovarno? »Pipistrel izvaža v 95 držav in Kitajska je za Indijo najbolj specifična in zahtevna država. Trg je neomejen, a omejen z administrativnimi ter tudi političnimi ovirami, vsaj kar zadeva letalstvo. Na Kitajsko prodajamo že 12 let, ker pa v evropskih tovarnah ne moremo narediti dovolj, da bi zadovoljili kitajski trg, smo se odločili da na Kitajskem ustanovimo podjetje in mu prodamo tehnologijo, pravice izdelave ter prodaje za dva modela letal na tistem koncu sveta. Zato bomo lahko se hitreje rasli in bomo konkurenčnejši,« odvrne Boscarol.


Bodite del konference Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo tudi vi in se povežite s tujino na pravi način. Prijavnico na dogodek lahko dobite TUKAJ.

PKZ - partner projekta

ni podpisa
ni podpisa

Več iz rubrike

tveganja-in-priloznosti

Tveganj v mednarodnem poslovanju bo čedalje več

Slovensko gospodarstvo je kljub majhnosti v dobri formi. Je zdravo, živahno ter po letih finančne in ekonomske krize stabilno. Kako se ti trendi kažejo v poslu? S kakšnimi tveganji se spopada gospoda…

tveganja-in-priloznosti

Poslovna konferenca: Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo

Vsako podjetje se srečuje s tveganji, toda v njih so tudi priložnosti. Rdeča nit oktobrske konference z naslovom Tveganja in priložnosti za slovensko zunanje gospodarstvo bo pogled na tveganja z razl…

tveganja-in-priloznosti

Črna laboda Bin Laden in Trump

Za gospodarstvo predstavljajo največje tveganje črni labodi – nepredvidljivi dogodki, ki prinesejo ekstremne posledice ter katerega vzroke lahko razložimo šele po njegovem nastopu.

tveganja-in-priloznosti

Kateri tuji trgi so (bili) največji izziv?

Pri širjenju v tujino podjetja upoštevajo različne kazalnike, ki se nagnejo v prid naložbi v tujini. Vsak tuj trg ima svoje specifike – na nekatere je lažje priti, na druge težje, prav tako so podvrž…

Komentarji: