Delova poslovna konferenca Izvažajmo pametneje (VIDEO)

Foto: Uroš Hočevar/Delo

Kako krepiti vrednost slovenskega izvoza je bila osrednja nit današnje konference.

Medijska hiša Delo skupaj z vsebinskim partnerjem Inštitutom za strateške rešitve (ISR) sta danes v Kristalni palači v Ljubljani organizirala poslovno konferenco Izvažajmo pametneje – kako krepiti vrednost slovenskega izvoza. Častni govorec je bil minister za zunanje zadeve Miro Cerar, osrednja govorca pa sta bila Sebastien Miroudot, višji ekonomist direktorata za znanost, tehnologijo in inovacije OECD, in Jure Stojan, partner in direktor razvoja in raziskav na ISR.Na Delo.si lahko preberete tudi vse o vsebini s konference.

Na konferenci so v okviru prvega panela o načinih za krepitev izvoza s podporo blagovne znamke države razmišljali  Florence Ferrari, francoska veleposlanica v Sloveniji, Mateja Jarc, vodja sektorja za internacionalizacijo pri agenciji Spirit Slovenija, Kristina Plavšak Krajnc, direktorica vladnega urada za komuniciranje in Alan Šćuric, vodja marketinga za razvoj kategorij blagovnih znamk pri Atlantic Grupi. Panel je povezoval Faris Kočan, raziskovalec na Centru za mednarodne odnose FDV.
 

Priložnosti za rast v globalnih nabavnih verigah


O tem, kje so priložnosti za rast v globalnih nabavnih verigah vrednosti in kako jih izkoristiti, pa so v okviru drugega panela razpravljali Stojan Petrič, predsednik uprave družbe FMR in predsednik nadzornega sveta skupine Kolektor, Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma, Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko. Moderator panela je bil Domen Prašnikar, poslovni svetovalec.
image
Medijska hiša Delo skupaj z vsebinskim partnerjem Inštitutom za strateške rešitve (ISR) danes v Kristalni palači v Ljubljani organizira poslovno konferenco Izvažajmo pametneje – kako krepiti vrednost slovenskega izvoza. Foto: Aljoša Črnko

Na tretjem panelu so govorili o tem, kako do kadrov, ki povečujejo konkurenčnost na mednarodnih trgih. Mnenja so soočili Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sergej Simoniti, predsednik uprave Coface PKZ, in Aleksander Zadel, ustanovitelj in direktor Competa. Panel pa je moderiral naš novinar Klemen Košir.
Več iz rubrike