Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Martin Jezeršek, direktor gostinstva Jezeršek

Jezeršek gostinstvo je več kot 35 let staro družinsko podjetje, ki skrbi za kulinarična razvajanja na skoraj 3000 dogodkih na leto. Podjetje ima v lasti Dvor Jezeršek, od leta 2015 pa upravlja tudi več gostinskih obratov na Blejskem gradu. Za prihodnost si želijo ostati vodilno podjetje na področju cateringa na slovenskem tržišču ter postati vodilno podjetje v Jugovzhodni Evropi ter se uvrstiti med deset najboljših organizatorjev in ponudnikov cateringa v Evropski uniji.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

Podjetje deluje tudi v tujini, tako so sodelovali na Expu v Milanu, Eurobasketu, na nogometnih tekmah lige prvakov, olimpijskih igrah v Pjongčangu ipd.

Kaj zajtrkujete?

Dobro se zavedam, da je zajtrk zelo pomemben obrok, in zato se trudim, da zajtrkujem redno, čim bolj pestro. Običajno je zajtrk čas, ko lahko z ženo sama v miru preživiva nekaj trenutkov dneva, zato mi veliko pomeni. Moj najljubši zajtrk, ki je na sporedu vsaj enkrat na teden, pa je losos z avokadom, zrelim sirom in polnozrnatim kruhom.

Kako končate dan?

Rad se družim z ljudmi, a hitro prepoznam bleferje.

Imam dve majhni hčerki. Olivia je stara tri leta, Gabi je stara leto in pol in zato so večeri pri nas zelo pestri. Ko obe zaspita, z ženo običajno uskladiva urnike za naslednji dan, pogosto narediva še zadnje opravke in se odpraviva spat. Izogibava se televiziji, in če imava čas, raje spijeva kozarec piva ali vina in klepetava.

Kako skrbite za svoj videz in zdravje?

Že nekaj let sem navdušen nad funkcionalno vadbo crossfit. Žal se trenutno lahko vadbe udeležim le dva- do trikrat na teden, vendar upam, da se bo to kmalu spremenilo in bo časa za šport nekaj več. Šport mi omogoča, da lahko dobro in nekoliko več jem, saj je hrana zelo pomemben del mojega življenja in poklica.

Petek zvečer – doma na kavču ali v mestu na zabavi?

Zaradi dveh majhnih otrok trenutno doma ob kozarcu vina ali piva v družbi žene.

Tri knjige po vašem izboru?

Moji najljubši knjigi sta Outliers Malcolma Gladwella in The Subtile Art of Not Giving a Fuck Marka Mansona. Trenutno berem biografijo o Elonu Musku Ashleeja Vancea, a se še nisem odločil, ali mi je knjiga všeč.

Kaj najbolj cenite pri ljudeh in tudi pri poslovnih partnerjih?

Pri ljudeh in poslovnih partnerjih najbolj cenim delavnost, odkrito komunikacijo in sposobnost sprejemanja odgovornosti za svoje odločitve in dejanja. Rad se družim z ljudmi, ki imajo podobne vrednote, kot jih imam sam, in hitro prepoznam bleferje.

Koliko časa na dan delate?

Ogromno časa razmišljam o delu, samo delo pa poskušam omejevati tako, da se lahko posvetim tudi sebi in družini. Včasih je to lažje, včasih težje, včasih je nemogoče uskladiti vse.

Kako ste začeli karierno pot?

Že od malih nog sem delal v domačem podjetju in na različnih projektih zunaj podjetja. Med študijem v Mariboru sem začel delati kot natakar na turističnih sejmih po Evropi, kjer sem spoznal svojo ženo Deano in se navdušil nad mednarodnim okoljem, zato sem se odpravil na študij hospitality managementa v Švico ter vmes pol leta delal v Londonu. Po končanem študiju sem takoj prevzel vodenje družinskega podjetja in zelo hitro sprejel veliko odgovornost, za kar mi ni bilo nikoli žal, ker v tem neizmerno uživam.

Ali investirate? V kaj?

Investiram v razvoj družinskega podjetja in v svoje znanje.

Stejk ali hamburger?

Oboje naenkrat.

Zakaj je ulična hrana v porastu?

Verjetno se ulična prehrana razvija hitreje zaradi hitrejšega tempa življenja. Ulično prehrano obožujem že od nekdaj. V zadnjih letih pa se je ta vrsta prehranjevanja razvila tudi v kvaliteti, popularnosti in priljubljenosti, to pa prinaša v prehranjevanje nekoliko več sproščenosti, kar mi je všeč.

 

Več iz rubrike

delove-podjetniske-zvezde

Kako pravočasno poskrbeti za kibernetsko varnost v podjetju

Zakaj je pomembna varnostna zaščita pred kibernetskimi napadi in kakšno škodo lahko takšni varnostni incidenti povzročijo podjetju?

delove-podjetniske-zvezde

VIDEO: Če se oziraš za konkurenco, te hitro prehiti

»Če opazuješ konkurenco, načeloma zapravljaš čas. Če atlet pri teku na sto metrov samo obrne glavo, ga bodo drugi prehiteli. Torej, ne gledamo konkurence, ampak imamo vizijo in pogum, da jo ure…

delove-podjetniske-zvezde

Izgorelost – vse prepogosta bolezen moderne dobe

Kaj se lahko zgodi, če se prepustimo prehitremu življenjskemu tempu in dinamiki, ki nas potegneta v vrtinec čustvenih in telesnih naporov, v katerem se nimamo časa ustaviti?

delove-podjetniske-zvezde

Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost

Izvršna direktorica in odgovorna partnerica pri Deloitte Slovenija Barbara Žib­ret Kralj  meni, da sta trajnost in odgovornost ne poslovna priložnost, ampak nuja.

Komentarji: