Prvič se je sestala komisija v izboru Podjetniške zvezde

Med desetimi nominiranimi podjetji bomo prvega predstavili v četrtek, 28. junija.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Medijska hiša Delo, ki bo že drugo leto podelila prestižno nagrado Podjetniška zvezda, je gostila prvo srečanje strokovne komisije, ki bo izmed desetih nominirancev izbrala zmagovalca.

Komisija v sestavi Stojan Petrič, predsednik uprave FMR, Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, generalni pokrovitelj, mag. Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica Deloitta za Slovenijo, velikega pokrovitelja Delovih podjetniških zvezd, Andrej Orožen, direktor Dewesofta, lanski dobitnik Delove podjetniške zvezde, dr. Marko Jaklič, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (je bil odsoten) ter Valerij Arakelov, direktor Rimskih term, se je seznanila s potekom izbora in naborom podjetji, ki so se uvrstila v ožji seznam uredništva.

V izboru bomo letos v ospredje postavili podjetja, ki se lahko pohvalijo z izjemno organizacijsko klimo in z najrazličnejšimi ukrepi dosegajo, da so zaposleni pri njih zadovoljni, celo srečni. Vodje (s podporo lastnikov) v teh podjetjih se zavedajo, da so le takšni zaposleni lahko zavzeti in inovativni, kar je ključno za razvoj, napredek, pogosto pa tudi za obstoj podjetja. Komisija je na koncu sklenila, da ima takšno vlogo lahko tudi tuj lastnik, ki v Slovenijo prinaša nova delovna mesta, znanje in inovacije.

Uredništvo je na podlagi seznama podjetji, ki jih je na podlagi strokovih kriterijev pripravil partner projekta Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES) naredilo ožji izbor 115 podjetji, izmed katerih bodo v prihodnjih tednih izbrali deset nominirancev.

Med desetimi nominiranimi podjetji, prvega bomo predstavili v četrtek, 28. junija, nato pa vsak četrtek do konca avgusta, bo strokovna komisija izbrala zmagovalca. Svojega zmagovalca pa bodo lahko izbrali tudi bralci.

Delovo podjetniško zvezdo bomo razglasili na velikem gala dogodku, ki bo 8. novembra na Brdu pri Kranju.

Delo tako nadaljuje uspešen projekt in ga letos še nadgrajuje. Letošnja novost je tudi Podjetniško vozlišče – predavanja, ki bodo potekala pred slavnostno razglasitvijo Delove podjetniške zvezde na Brdu pri Kranju. Na njih bomo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja ter vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva četrta industrijska revolucija.

 

 

 

 
 

 

 


 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

delove-podjetniske-zvezde

Kako pravočasno poskrbeti za kibernetsko varnost v podjetju

Zakaj je pomembna varnostna zaščita pred kibernetskimi napadi in kakšno škodo lahko takšni varnostni incidenti povzročijo podjetju?

delove-podjetniske-zvezde

VIDEO: Če se oziraš za konkurenco, te hitro prehiti

»Če opazuješ konkurenco, načeloma zapravljaš čas. Če atlet pri teku na sto metrov samo obrne glavo, ga bodo drugi prehiteli. Torej, ne gledamo konkurence, ampak imamo vizijo in pogum, da jo ure…

delove-podjetniske-zvezde

Izgorelost – vse prepogosta bolezen moderne dobe

Kaj se lahko zgodi, če se prepustimo prehitremu življenjskemu tempu in dinamiki, ki nas potegneta v vrtinec čustvenih in telesnih naporov, v katerem se nimamo časa ustaviti?

delove-podjetniske-zvezde

Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost

Izvršna direktorica in odgovorna partnerica pri Deloitte Slovenija Barbara Žib­ret Kralj  meni, da sta trajnost in odgovornost ne poslovna priložnost, ampak nuja.

Komentarji: