Poslovni modeli za nove razmere

Svečana podelitev priznanja Delova podjetniška zvezda bo tudi letos obogatena s poldnevnim izobraževalnim dogodkom.
Fotografija: Nominiranci za Delove podjetniške zvezde, na Brdu pri Kranju, 8. novembra 2018. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Nominiranci za Delove podjetniške zvezde, na Brdu pri Kranju, 8. novembra 2018. FOTO: arhiv

Medijska hiša Delo bo tudi letos v okviru projekta Delove podjetniške zvezde organizirala poldnevni izobraževalni dogodek. Na seminarju Poslovni modeli za nove razmere, ki bo 7. novembra v kongresnem centru Brdo pri Kranju, bomo govorili o tem, kako se lahko organizacije z novimi razmerami soočijo in jih upoštevajo v svojih poslovnih modelih. 

Poslovni modeli prihodnosti so namreč rdeča nit letošnjega projekta. To so strategije, ki jih podjetja uporabljajo za ohranjanje in utrjevanje svojega položaja na trgu, denimo trajnostni razvoj, krepitev inovativnosti in vpeljevanje koncepta pametnih podjetij. Poslovni modeli so različni in usmerjeni v inovativne načine iskanja virov financiranja za razvoj, pri čemer upoštevajo vse deležnike: stranke, zaposlene, partnerje ter tudi bližnjo in širšo lokalno skupnost in okolje. Obenem imajo inovativne pristope pri izboljšanju produktov in storitev, prodaji ter optimizaciji poslovnih procesov. 

O inovativnosti in trajnostnem razvoju, temeljnih sestavinah poslovnih modelov, bodo spregovorili Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica za Slovenijo, Polona Čufer Klep, direktorica, in Ambrož Homar, manedžer v oddelku poslovno svetovanje, vsi iz podjetja Deloitte. 

Mag. Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, bo predstavil koncept pametnih tovarn in podjetij, priložnosti na področju digitalizacije poslovanja in njen vpliv na obstoječe poslovne modele.

Priložnosti na področju novih virov financiranja bo predstavil Simon Mastnak, direktor sektorja zasebnega kapitala v družbi Generali Investments. 

Seminar bomo končali s panelom Poslovni modeli za nove razmere. Dr. Blaž Zupan, svetovalec za metodi design thinking in LEAN, univerzitetni profesor, serijski podjetnik, Gregor Rebolj, ustanovitelj Klike, Skladov Silicon Gardens I in II ter podjetja Kyuriosity, in mag. Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, bodo razpravljali o poslovnih modelih, rasti in razvoju z vidikov trajnosti, inovativnosti, virov financiranja in digitalizacije ter pametnih podjetij.



Dodatne informacije in prijava na seminar Poslovni modeli za nove razmere je mogoča na tej povezavi.

Več iz rubrike

Kako pravočasno poskrbeti za kibernetsko varnost v podjetju

Zakaj je pomembna varnostna zaščita pred kibernetskimi napadi in kakšno škodo lahko takšni varnostni incidenti povzročijo podjetju?

VIDEO: Če se oziraš za konkurenco, te hitro prehiti

»Če opazuješ konkurenco, načeloma zapravljaš čas. Če atlet pri teku na sto metrov samo obrne glavo, ga bodo drugi prehiteli. Torej, ne gledamo konkurence, ampak imamo vizijo in pogum, da jo ure…

Izgorelost – vse prepogosta bolezen moderne dobe

Kaj se lahko zgodi, če se prepustimo prehitremu življenjskemu tempu in dinamiki, ki nas potegneta v vrtinec čustvenih in telesnih naporov, v katerem se nimamo časa ustaviti?

Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost

Izvršna direktorica in odgovorna partnerica pri Deloitte Slovenija Barbara Žib­ret Kralj  meni, da sta trajnost in odgovornost ne poslovna priložnost, ampak nuja.