Kdo spotika vlečnega konja?

Če vidiš, da je nekdo utrujen, mu moraš zagotoviti regeneracijo, da se spočije, da bo lahko delal naprej.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

»Pred časom je bilo veliko predavanj o tem, da cone udobja niso dobre, ker da v njih zaspimo. To deloma velja, ampak cona udobja pomeni tudi regeneracijo, počitek, prostor za refleksijo in razmislek. Ne moremo dolgo časa delati 150 na uro, potrebujemo čas za revitalizacijo, poglobitev in temu rečemo energija udobja. Za to potrebujemo dobro urejene in utečene delovne procese, kjer si člani lahko, ne da bi procesi zastali, to udobje privoščijo in imajo tako zagotovljen čas za ustvarjalni razmislek, je prepričana dr. Danijela Brečko, sociologinja, svetovalka za vodenje kadrov, docentka za področje vodenja na Fakulteti za managment in pravo ter ustanoviteljica inštituta Sofos. 

Sofos bo v desetih nominiranih podjetjih v izboru Podjetniška zvezda 2018 (nominiranci bodo znani junija) izmerilo organizacijsko klimo. Tako pri izboru zmagovalca ne bodo šteli le številke, ampak tudi, kako se pri njih počutijo ljudje. V okviru projekta si lahko tukaj izmerite tudi vašo osebno energijo.

V središču koncepta osebne energije je okvir, ki ga imenujemo energijska matrika in ki omogoča, da opišemo stanje naše osebne energije. Stanje osebne energije razlikujemo po dveh vidikih: glede na intenzivnost in kakovost, ki nam dajeta štiri različne vrste energije. Intenzivnost osebne energije izraža, do kakšne stopnje ste aktivirali svoj čustveni, spoznavni in vedenjski potencial in v matriki predstavlja navpično os. Kakovost osebne energije pa opisuje, kako uporabljajo svojo energijo – koliko so čustvene, spoznavne in vedenjske sile konstruktivno usklajene z našimi cilji ter v matriki predstavljajo vodoravno os.

Kakšna je na splošno energija v slovenskih podjetjih, koliko potenciala še imamo?

Po besedah dr. Danijele brečko je neodklenjenega potenciala pri zaposlenih še zelo veliko. »Koliko natančno, ne morem dokazati. Praviloma vsi, s katerimi se pogovarjamo, pravijo, da še niso odklenili vsega.« Kaj lahko naredimo, da ga bomo? »Tukaj se zgodba običajno ustavi, bodisi ker si ljudje ne želijo odkriti vseh svojih potencialov bodisi ker organizacije niso dovolj spretne pri tem, da bi jim ponudile okolje, kjer bi potenciale lahko izražali in živeli.« Pri motivaciji je tako, da z zunanjimi dejavniki deloma lahko motiviramo posameznika, da bi nam ponudil tisto nekaj več, pa mu ne moremo zapovedati. »Lahko le ustvarimo okolje, v katerem je posameznik to pripravljen narediti.«

 » V organizacijah vidim, da so vodje nagnjeni k iskanju pomanjkljivosti in uvajanju nasilnega nadzora. Napake vedno najdemo, če jih iščemo. Če vidiš, da je nekdo utrujen, mu moraš zagotoviti regeneracijo, da se spočije, da bo lahko delal naprej. Vlečnega konja ne spotakneš.«

 


Podjetniške zvezde 2018

Letos bo medijska hiša Delo že drugo leto podelila prestižno nagrado. Z velikim gala dogodkom, ki bo 8. novembra na Brdu pri Kranju, bomo razglasili Delovo podjetniško zvezdo 2018. To bo eno od desetih po presoji uredništva in strokovne žirije najboljših malih in srednje velikih podjetij v državi. Z letošnjim projektom iščemo prodorna, inovativna, izvozno in razvojno naravnana podjetja – naše svetilnike na poti do uspeha. Osrednja rdeča nit letošnjega izbora bodo kadri. V ospredje bomo postavili podjetja, ki jih odlikuje izjemna podjetniška energija in ki se zavedajo, da so kadri ključni za njihov uspeh. Skozi polletni projekt se bosta prepletali energija in zmagovalna miselnost, na sklepnem dogodku pa boste zvezde lahko osebno spoznali, si z njimi izmenjali mnenja in vzpostavili pristnejši stik, ki lahko postane tudi vir vašega navdiha.


 

 

 

Več iz rubrike

delove-podjetniske-zvezde

Kako pravočasno poskrbeti za kibernetsko varnost v podjetju

Zakaj je pomembna varnostna zaščita pred kibernetskimi napadi in kakšno škodo lahko takšni varnostni incidenti povzročijo podjetju?

delove-podjetniske-zvezde

VIDEO: Če se oziraš za konkurenco, te hitro prehiti

»Če opazuješ konkurenco, načeloma zapravljaš čas. Če atlet pri teku na sto metrov samo obrne glavo, ga bodo drugi prehiteli. Torej, ne gledamo konkurence, ampak imamo vizijo in pogum, da jo ure…

delove-podjetniske-zvezde

Izgorelost – vse prepogosta bolezen moderne dobe

Kaj se lahko zgodi, če se prepustimo prehitremu življenjskemu tempu in dinamiki, ki nas potegneta v vrtinec čustvenih in telesnih naporov, v katerem se nimamo časa ustaviti?

delove-podjetniske-zvezde

Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost

Izvršna direktorica in odgovorna partnerica pri Deloitte Slovenija Barbara Žib­ret Kralj  meni, da sta trajnost in odgovornost ne poslovna priložnost, ampak nuja.

Komentarji: