Predstavitvena informacija

Enostavno do pametne pisarne

Sodobne tehnološke rešitve v marsičem pripomorejo k uspešnemu poslovanju. Pri Telekomu Slovenije si lahko z novim paketom NEO Poslovni enostavno vzpostavimo tudi pametno pisarno.
Fotografija: Telekom Slovenije je razvil platformo, ki poenostavi vsakodnevno poslovanje in nam omogoči stik z delovnim mestom tudi takrat, kadar smo kje drugje. Foto: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Telekom Slovenije je razvil platformo, ki poenostavi vsakodnevno poslovanje in nam omogoči stik z delovnim mestom tudi takrat, kadar smo kje drugje. Foto: Getty Images/iStockphoto

Vzpostavitev pametnega doma je bila še do nedavnega povezana z visoko začetno investicijo v opremo in potrebno napeljavo. Odkar pa so ponudniki telekomunikacijskih storitev ponudili svoje rešitve za vzpostavitev pametnega doma, so te postale dostopne širšemu krogu uporabnikov. Te rešitve s pomočjo različnih tipal, pametnih vtičnic, žarnic in kamer omogočijo nadzor nad dogajanjem v našem domu tudi takrat, ko nas ni doma. Ne le nadzor, z mobilno aplikacijo lahko upravljamo gospodinjske naprave, osvetlitev, če naštejemo le nekatere možnosti. Ponudniki telekomunikacijskih rešitev so s podobno tehnologijo omogočili tudi vzpostavitev pametne pisarne. 

NEO Telekoma Slovenije
Svojo platformo za pametno pisarno, ki poenostavi vsakodnevno poslovanje in nam omogoči potrebni stik z delovnim mestom tudi takrat, kadar smo kje drugje, je razvil tudi Telekom Slovenije. Njihova platforma NEO omogoča, da vso poslovno komunikacijo z varnimi, učinkovitimi in varčnimi rešitvami za pametno življenje združimo na enem mestu. Dobrodošli v pametni pisarni prihodnosti. 

Varni poslovni prostor
Podjetniki, predvsem tisti na začetku svoje poslovne poti, so po navadi več na terenu kot v pisarni. Nič nenavadnega ni, da so njihovi poslovni prostori večino časa prepuščeni samim sebi. V duhu reka, da nesreča ne počiva, se pri objektih, ki niso pod nadzorom, lahko hitro kaj pripeti. Morda lastnik v naglici pozabi zapreti pipo, kar lahko hitro vodi v manjšo poplavo, če tega ne opazimo pravočasno. Tudi občutek, ali smo ugasnili grelnik vode po tem, ko smo v naglici popili jutranji čaj in se odpravili na prvi sestanek, je skrajno neprijeten. Prižgani grelnik vode je lahko, če imamo smolo, tudi vzrok požara. 

Vse naštete neprijetnosti so s pomočjo rešitve za pametno pisarno postale stvar preteklosti. S pomočjo tehnologije imamo dogajanje v poslovnih prostorih nenehno pod nadzorom. Platforma Telekoma Slovenije za pametno pisarno NEO omogoča, da pisarno opremimo z različnimi pametnimi senzorji, ki omogočajo nadzor nad prostori. Senzor za gibanje nam sporoči, ali se po naši pisarni kdo giblje. Prek mobilne aplikacije se lahko priključimo na zunanje in notranje kamere ter tako preverimo, kdo se mota po prostoru. Senzor za izliv vode nas obvesti o tem, opozorilo senzorja za dim pa je znak, da bi veljalo poklicati gasilce. S pomočjo pametnih vtičnic in sijalk pa lahko na daljavo upravljamo priključene električne aparate in razsvetljavo. 

Naša varčna pisarna kjerkoli 
Paket NEO Poslovni ne omogoča le učinkovitega nadzora nad poslovnimi prostori, ampak v marsičem olajša naše vsakodnevno poslovanje z različnimi informacijskimi in komunikacijskimi rešitvami. Se vam je kdaj zgodilo, da ste sredi sestanka nujno potrebovali datoteko, ki je ostala na vašem računalniku v pisarni? Storitev v oblaku vam v programskem paketu Office 365, ki je del paketa NEO Poslovni pri Telekomu Slovenije, omogoča varen in takojšen dostop do vseh datotek z različnih naprav – tudi brez internetne povezave. Prihranek časa bo tako zagotovljen na vsakem koraku, prihranili pa bomo tudi denar, saj nam storitve v oblaku omogočajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo ob bistveno nižjih stroških, kot če bi se odločili za investicijo v lastno strežniško opremo in plačevanje licenc za programsko opremo. Dodajmo še, da nam pametno pisarno glede na potrebe našega podjetja pomagajo vzpostaviti IKT-strokovnjaki Telekoma Slovenije, ki velja za vodilnega ponudnika IKT-rešitev za poslovne uporabnike. 

Sestavni del pametne pisarne so tudi pametne vtičnice in žarnice, ki omogočijo vklop in izklop tudi na daljavo z mobilno aplikacijo. Tako lahko prihranimo pri stroških energije, saj lahko po potrebi izključimo osvetlitev poslovnega prostora, prilagodimo temperaturo poslovnih prostorov ipd. 

Spletna stran za boljši zagon 
Novodobni pregovor pravi, da tisto, kar ni na internetu, ne obstaja. Zato je spletna stran ključna za gradnjo prepoznavnosti našega posla. Če nismo vešči v postavljanju spletnih strani, se lahko obrnemo na Telekom Slovenije, kjer vam pomagajo s postavitvijo spletne strani na ključ in poskrbijo za registracijo spletne domene. Tako bomo lahko za komunikacijo s poslovnimi partnerji uporabljali e-poštne naslove z lastno domeno namesto Googlove, ki jo kot izhod v sili uporabi večina mikro podjetnikov. Za prenos podatkov na FURS pa nam, če nismo prepričani, ali so vsi obrazci v skladu z zakonodajo, zagotovijo tudi spletno blagajno za hitro in enostavno izdajanje računov.

Vaša beseda je glavna
NEO prinaša v pisarno pametne rešitve, kot so glasovno upravljanje TV-ja v slovenskem in angleškem jeziku, hiter dostop do vaših videotek in drugih TV-vsebin ter ogled za 7 dni nazaj.

Vas zanima, kako NEO deluje v praksi? Uporabniško izkušnjo z NEO lahko doživimo v demonstracijskih kotičkih v Telekomovih centrih po Sloveniji. 

www.telekom.si/poslovni

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Kako pravočasno poskrbeti za kibernetsko varnost v podjetju

Zakaj je pomembna varnostna zaščita pred kibernetskimi napadi in kakšno škodo lahko takšni varnostni incidenti povzročijo podjetju?

VIDEO: Če se oziraš za konkurenco, te hitro prehiti

»Če opazuješ konkurenco, načeloma zapravljaš čas. Če atlet pri teku na sto metrov samo obrne glavo, ga bodo drugi prehiteli. Torej, ne gledamo konkurence, ampak imamo vizijo in pogum, da jo ure…

Izgorelost – vse prepogosta bolezen moderne dobe

Kaj se lahko zgodi, če se prepustimo prehitremu življenjskemu tempu in dinamiki, ki nas potegneta v vrtinec čustvenih in telesnih naporov, v katerem se nimamo časa ustaviti?

Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost

Izvršna direktorica in odgovorna partnerica pri Deloitte Slovenija Barbara Žib­ret Kralj  meni, da sta trajnost in odgovornost ne poslovna priložnost, ampak nuja.