Zveza nemških sindikatov za uvedbo sieste ob hujši vročini

V luči nedavnih vročinskih valov je zveza nemških sindikatov pozvala delodajalce, naj dovolijo delavcem siesto, torej daljše odmore v času malice. "Med vročinskim valom potrebujemo v Nemčiji siesto," oznanijo.
Fotografija: Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas". Foto: Uros HOČEVAR
Odpri galerijo
Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas". Foto: Uros HOČEVAR

Delo brez odmora vpliva na telo in lahko vodi v preobremenitev, obremenitev pa je v vročini še hujša, je dejala članica odbora DGB Annelie Buntenbach. Kot je pojasnila, južne države že izvajajo siesto in to bi morali storiti tudi v Nemčiji.

Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas," je dodala.

Po njenem prepričanju bi morali delodajalci delavcem omogočiti počitek. "Soba za sprostitev na primer, kjer lahko delavci zaprejo oči za kakšno uro," je predlagala.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: