Zveza nemških sindikatov za uvedbo sieste ob hujši vročini

V luči nedavnih vročinskih valov je zveza nemških sindikatov pozvala delodajalce, naj dovolijo delavcem siesto, torej daljše odmore v času malice. "Med vročinskim valom potrebujemo v Nemčiji siesto," oznanijo.
Fotografija: Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas". Foto: Uros HOČEVAR
Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas". Foto: Uros HOČEVAR

Delo brez odmora vpliva na telo in lahko vodi v preobremenitev, obremenitev pa je v vročini še hujša, je dejala članica odbora DGB Annelie Buntenbach. Kot je pojasnila, južne države že izvajajo siesto in to bi morali storiti tudi v Nemčiji.

Siesta v času malice za razliko od odmora pomeni, da se dejansko "odklopimo za daljši čas," je dodala.

Po njenem prepričanju bi morali delodajalci delavcem omogočiti počitek. "Soba za sprostitev na primer, kjer lahko delavci zaprejo oči za kakšno uro," je predlagala.

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: